2012-06-07 17:09:10
Φωτογραφία για Προπονητής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ
Προπονητής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σε... γάμο κατέληξε τελικά το φλερτ του Ολυμπιακού με τον Πορτογάλο προπονητή, Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ ανακοίνωσε και επίσημα την πρόσληψή του στον πάγκο της ομάδας.

Ο πρώην τεχνικός της Μπράγκα, με την οποία πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν στην Πορτογαλία, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο πρωτάθλημα, θα είναι ο αντικαταστάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Ο Ζαρντίμ βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα (04/06) και Τρίτη (05/06) στην Αθήνα, όπου είχε συναντήσεις με ανθρώπους των πρωταθλητών Ελλάδος και, όπως φαίνεται, κατέληξαν σε συμφωνία.

Οι αποδοχές του υπολογίζονται περίπου στα 500.000 ευρώ το χρόνο, ποσό που πιθανόν να αυξηθεί κατά 150.000-200.000 ευρώ για τους άμεσους συνεργάτες του, που θα συνθέσουν το προπονητικό τιμ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον προπονητή Λεονάρντο Ζαρντίμ για τα επόμενα δυο χρόνια".

Το προφίλ του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι και επίσημα, πλέον, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού.

Η ομάδα μας θα πορευτεί για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Πορτογάλο στον πάγκο της και το olympiacos.org σας παρουσιάζει εν συντομία το προφίλ του.

Ο Ζαρντίμ είναι 38 ετών, γεννηθείς την 1η Αυγούστου 1974, στη Βενεζουέλα, από Πορτογάλους γονείς. Επέστρεψε στην πατρίδα του σε μικρή ηλικία και εγκαταστάθηκε στη Μαδέιρα.

Η ηλικία του δεν λέει την αλήθεια σχετικά με την εμπειρία που έχει στην προπονητική, αφού παρότι είναι μόλις 38 ετών, βρίσκεται στους πάγκους αρκετά χρόνια.

Άρχισε την καριέρα του το 2001 στην Καμάτσα, ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος, ως βοηθός προπονητή. Πόστο το οποίο διατήρησε μέχρι το 2003. Ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή εκείνη τη σεζόν και έμεινε στον πάγκο της μέχρι τα μισά της σεζόν 2007-08.

«Μετακόμισε» στην Τσάβες, την οποία ανέβασε από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας εκείνη τη χρονιά και το 2009 ανέλαβε προπονητής στην Μπέιρα Μαρ. Έμεινε εκεί για δύο χρονιές.

Η παρουσία του εκεί του εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον πάγκο της Μπράγκα. Κατάφερε να οδηγήσει τη νέα του ομάδα στην τρίτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, πίσω από τις Πόρτο και Μπενφίκα, με τις οποίες κοντραρίστηκε για τον τίτλο. Αξιοσημείωτο είναι, φυσικά, το σερί των 15 νικών που πραγματοποίησε στο εφετινό πρωτάθλημα.

Η εικόνα που παρουσίασε με την Μπράγκα στους αγωνιστικούς χώρους τον καταξίωσαν στη συνείδηση των συμπατριωτών του. Τον αναγνώρισαν, μάλιστα, ως τον κορυφαίο της χώρας για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε".

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ