2012-06-07 19:42:55
Φωτογραφία για Μέχρι και ο ΓΑΠ μίλησε
«Όσοι θεωρούν ή και καλλιεργούν τη λογική ότι, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ότι η χρήση βίας ή και η ανοχή στη χρήση βίας είναι δικαιολογημένη για πολιτικούς λόγους, οδηγούν στην καταπάτηση βασικών δημοκρατικών αξιών, οδηγούν την πολιτική ζωή στον εκφασισμό της» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε γραπτή δήλωση σχετικά με το περιστατικό στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει:

«Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, είναι να αντιμετωπίσουμε την κρίση με περηφάνια και με την ήρεμη δύναμη της δημοκρατίας. Της δημοκρατίας που αποτελεί το θεμέλιο αξιών που μας ενώνουν, αντί να μας χωρίζουν.

» Και είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όσο και εάν έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, ώστε να αναγεννηθεί η χώρα, να μπορέσει η χώρα να σταθεί επιτέλους στα δικά της πόδια, στις δικές της δυνάμεις.

» Η χρήση βίας ή η ανοχή σε πρακτικές βίας στην πολιτική ζωή του τόπου, διαιρεί τον λαό, καταργεί την ελεύθερη σκέψη, φοβίζει αντί να επιτρέπει την κριτική ακόμα και αιρετική άποψη, και τελικά, στερεί από τον Ελληνικό λαό τη δυνατότητα ουσιαστικής γνώσης και πραγματικών επιλογών.»


Στη συνέχεια της δήλωσής του ο κ. Παπανδρέου αναφέρει:

«Το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία και η λειτουργία της, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, παντού στον κόσμο.

» Όμως, την ίδια ώρα, που έχουμε ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία, κάποιοι που δήθεν λειτουργούν στο όνομα του λαού, καλλιεργούν την άρνηση, το μίσος, τη βία.

» Έτσι, πλήττουν το δημόσιο συμφέρον, ενισχύουν τη δύναμη των ισχυρών και αδικούν ακόμη περισσότερο τους αδύναμους. Χωρίς τη δημοκρατία οδηγούμαστε στη βαρβαρότητα.

» Για αυτό, απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, σε αυτές τις πρακτικές, η απουσία και η παραίτηση δεν δικαιολογούνται, η καταγγελία και η καταδίκη δεν αρκούν. Η αντιμετώπιση της επιχείρησης εκφασισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αφορά όλους μας, απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοκρατών πολιτών στη διαμόρφωση της καθημερινής μας ζωής, στον αγώνα για την προάσπιση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας.»
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ