2012-06-07 20:00:13
Φωτογραφία για Ο Hamilton θέλει να μείνει, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε
Στη φετινή σεζόν, τα λάθη της McLaren είναι αρκετά. 

Όχι πάνω στην εξέλιξη της MP4-27, αλλά μέσα στην πίστα, κυρίως στα pit stops, τα οποία έχουν στερήσει από τους οδηγούς της βαθμούς, κυρίως από τον Lewis Hamilton, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε όσα έγιναν στη Μαλαισία, το Bahrain και την Ισπανία.

Ο Βρετανός, μετά από το Μονακό, δήλωσε ότι η βρετανική ομάδα έχει μείνει πίσω, σε σχέση με τις άλλες ομάδες.

Ωστόσο, τώρα, ο Jonathan Neale, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Racing, τονίζει πως η ομάδα του θα πρέπει να βελτιωθεί και να δουλέψει σκληρά, κάτι για τ’ οποίο είναι βέβαιος: Έχουμε κάνει κάποια λάθη στο Μπαχρέιν και την Ισπανία, και, προφανώς, πρέπει να σταματήσουμε να τα κάνουμε. Στη Formula 1, ακόμα και το παραμικρό λάθος μπορεί αν έχει βαρύ τίμημα, αλλά γι’ αυτό αγαπάμε το άθλημα. Πρέπει να είσαι καλός σε όλα. Το μονοθέσιο, σίγουρα, έχει τον ρυθμό, και οι αναβαθμίσεις είναι πολλές κι έρχονται γρήγορα. Αλλά, είναι πολύ “κλειστό”. Αν ψάχνεις ένα ή δύο δέκατα, μπορείς να κερδίσεις πολλές θέσεις στις κατατακτήριες.


Έχουμε δει τον Jenson να είναι πολύ άτυχος ή να μην μπορεί να κάνει το μονοθέσιο να δουλέψει στους τελευταίους δύο αγώνες. Από τη μία πλευρά, αυτό κάνει τη Formula 1 πολύ συναρπαστική για τον κάθε οπαδό της. Έτσι, αν θέλεις να βλέπεις καλούς αγώνες, είναι τρομερό. Αν είσαι Διευθύνων Σύμβουλος σε μια ομάδα της Formula 1, τότε είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να είμαστε πιο συνεπής. Αλλά, είμαι σίγουρος ότι ο ρυθμός υπάρχει, και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά με τα πακέτα αναβάθμισης.

Ο Βρετανός εξέφρασε την άποψή του και για τον Lewis Hamilton και το συμβόλαιο του 27χρονου, που λήγει στο τέλος του 2012, υπογραμμίζοντας πως η McLaren θέλει να συνεχίσει να έχει στα μονοθέσιά της τον Πρωταθλητή του 2008.

Θα θέλαμε ο Lewis να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται για ‘μάς. Έχουμε πολύ χρόνο δε χρειάζεται να πάρουμε κάποια απόφαση, μέχρι να φτάσουμε αργότερα μέσα στη σεζόν. Θα πρέπει να κρίνουμε την απόδοση της ομάδας μακροπρόθεσμα σε σχέση με άλλες ομάδες και να είμαστε σε αρκετά καλή θέση. Όμως, εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω να πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, προκειμένου να εξαλείψουμε τα λάθη, να έχουν αναβαθμίσεις και να βρούμε κι επιπλέον απόδοση.

Ο Neale πιστεύει, επίσης, ότι η ομάδα και οι οδηγοί του μπορεί να είναι πολύ δυνατοί στον Καναδά. Ο Hamilton έχει μια πολύ καλή παράδοση, ενώ ο Button πέρυσι, πήρε μια σπουδαία νίκη, καθώς από το τέλος τού grid κατάφερε να τους προσπεράσει όλους και να δει πρώτος την καρώ σημαία.

Σαφώς, ελπίζουμε ο Καναδάς είναι σαν τον περσινό αγώνα. Ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τον Jenson, αλλά θα ήθελα να είναι λίγο απλό απ’ ό,τι ήταν. Και οι δύο οδηγοί έχουν ένα αυτοκίνητο, με τ’ οποίο μπορούν να κερδίσουν τον αγώνα, αν μπορούμε να κάνουμε τα ελαστικά αν δουλέψουν.

Έχουμε δει τον Jenson να είναι πολύ γρήγορος την Παρασκευή, έτσι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Μαζί με τους μηχανικούς, θα πρέπει να μεταφράσουμε τον ρυθμό της Παρασκευής για το Σάββατο. Δεν είμαστε μακριά από το να το κάνουμε. Το Μονακό είναι ένα πολύ μοναδικό Grand Prix, και δε θα πρέπει να στεκόμαστε πολύ σ’ αυτό. Ο Jenson θα είναι δυνατός αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: www.autoblog.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ