2012-06-07 22:45:22
Φωτογραφία για Διακυβέρνηση εθνικής ευθύνης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ζητά ο Βενιζέλος
«Για να υπάρξουν λύσεις, για να εφαρμοστούν, πρέπει η χώρα να είναι βιώσιμη. Πρέπει να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο πολιτικού αδιεξόδου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ... Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την «πρακτική, επιχειρησιακή» και «όχι προεκλογική» συζήτηση που είχε κατά τη σύσκεψη με το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), στα γραφεία της ένωσης.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρξει η μόνη εφικτή λύση για την διακυβέρνηση, που είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μετέχουν στην ευθύνη αυτή, με καμιά πολιτική δύναμη να μην κάθεται στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης» και υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε εθνική συνέγερση, εθνική διαπραγμάτευση, εθνικό αποτέλεσμα».

Αφού επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ ίδρυσε αυτόν το νέο θεσμό και αναφέρθηκε στους «ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς με την πρωτοβάθμια και την περιφερειακή Τοπική Αυτοδιοίκηση», ο πρόεδρος του Κινήματος τόνισε ότι οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις είναι αναπτυξιακοί μοχλοί και πως είναι απαραίτητες εθνικές αναπτυξιακές ταυτότητες «τώρα που μιλάμε για το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο».


Επιπλέον, σημείωσε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιφέρειας είναι ένας «θησαυρός» που πρέπει να αξιοποιηθούν για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους άνεργους νέους, για να δοθεί απάντηση στην έλλειψη τζίρου στην αγορά, για να κινηθεί ξανά η πραγματική οικονομία με θετικό πρόσημο.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός μίλησε για «ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο» και τόνισε ότι από την πλευρά τους οι περιφερειάρχες «θα συμβάλουμε στο κλίμα της εθνικής ενότητας, γιατί αφενός μεν αυτό είναι υποχρέωση όλων και του καθενός ξεχωριστά, από την άλλη όμως η πατρίδα πρέπει να πάρει τον δρόμο που της αξίζει».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ