2012-06-07 22:39:06
Φωτογραφία για Αυστηρό μήνυμα Νοβότνι στην Ελλάδα
Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα ότι θα πρέπει να επωμιστεί τις συνέπειες - δηλαδή, όπως είπε, το γεγονός ότι θα είναι πολύ δύσκολο να αναχρηματοδοτηθεί - αν δεν είναι πρόθυμη να... συνεργαστεί, έστειλε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, ο κ. Νοβότνι επισήμανε πως δεν θα πρέπει να γίνονται εικασίες ως προς μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά θα πρέπει να αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Εκτίμησε δε πως όλοι, μαζί και οι Έλληνες, είναι σε επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ωστόσο σημείωσε πως δεν έχει νόημα να γίνονται υποθετικές τοποθετήσεις.

Σύμφωνα με τον αυστριακό κεντρικό τραπεζίτη, θα πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην παραμονή μιας χώρας στην ευρωζώνη και της ικανότητάς της για πληρωμές, διότι είναι δύο παράμετροι, που μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους μόνον από οικονομική άποψη όχι όμως και από νομική. Αλλά εάν κάποιος επιλέξει τον δρόμο της μη συνεργασίας, είπε, τότε είναι δύσκολο αυτά να διαχωρίζονται.

Αναφερόμενος στην Ισπανία, υποστήριξε ότι η προσφυγή της Μαδρίτης στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης θα ήταν μια «λογική επιλογή», καθώς θα ενίσχυε την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ