2012-06-07 23:35:02
Φωτογραφία για Τελευταίο αντίο στον Αν. Χριστοδουλίδη
Με δάκρυα, λουλούδια αλλά και θερμά χειροκροτήματα συγγενείς, συνάδελφοι από τον δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο, και φίλοι «συνόδευσαν» το απόγευμα τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη, πρώην πρόεδρο και γενικό διευθυντή του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην τελευταία του κατοικία.

Το Νεκροταφείο της Καισαριανής πλημμύρισε από συγκίνηση. Εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη. Τον δημοσιογράφο με την επί συνολικά 17 έτη θητεία του ως προέδρου και γενικού διευθυντή του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τον πολιτικό, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον αγωνιστή με τη δράση του κατά της δικτατορίας στην Ελλάδα και κατά του πραξικοπήματος στην Κύπρο, αλλά πάνω από όλα τον άνθρωπο Ανδρέα Χριστοδουλίδη, που διακρίθηκε για την ευγένεια, το ήθος, τις αξίες και την εντιμότητά του.

«Το θλιβερό μαντάτο της πρόωρης φυγής σου συγκλόνισε κάθε Κύπριο που είχε την τύχη να σε γνωρίσει», επισήμανε στον επικήδειό του ο Δημήτρης Παπαδάκης, γραμματέας της ΕΔΕΚ και εκπρόσωπος του προέδρου της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου
. «Αγωνιστής, ανυπόταχτος για τα δίκαια της Κύπρου, υπήρξες υπόδειγμα και πρότυπο ενεργού πολίτη, με εθνικές και κοινωνικές ευαισθησίες. Υπήρξες πρότυπο και δάσκαλος για τις νεότερες γενιές συναγωνιστών σου, γέμιζε ο χώρος στο διάβα και την παρουσία σου. Ιδεολόγος, συνεπής δημοκράτης, ασυμβίβαστος αγωνιστής όχι των λόγων, αλλά των έργων», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδάκης.

Ο Αντώνης Καρράς, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, αποχαιρέτισε τον «συναγωνιστή και σύντροφο» Ανδρέα Χριστοδουλίδη, εξαίροντας την πορεία του στο Κίνημα και υπογραμμίζοντας τη συμβολή του «στη βελτίωση του πολιτικού πολιτισμού στη χώρα μας».

Εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στο ΑΜΠΕ, ο δημοσιογράφος και μέλος του δ.σ. του ΑΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλλος, συγκινημένος αποχαιρέτισε τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη με τη φράση: «Μας έμαθες ότι οι παραδοσιακές αξίες της δημοσιογραφίας, κατακτήσεις αγώνων, αποτελούν ασπίδα ενάντια σε όσους επιδιώκουν απλώς μεγιστοποίηση των κερδών τους», συνέχισε. «Ήσουν για μας δάσκαλος, ποτέ με τεντωμένο το δάχτυλο. Με απίστευτη ηρεμία μας έδειχνες το δρόμο της αξιοπρέπειας στη ζωή και τη δουλειά μας, πίστη σε αξίες και ηθικούς κώδικες, πίστη σε κανόνες και αξιοκρατία, αλλά και πίστη και αφοσίωση στους συνεργάτες τους ίδιους».

Απόδοση τιμής στην Κύπρο

Την ώρα που στην Καισαριανή κηδευόταν ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης, στην πρωτεύουσα της γενέτειράς του Κύπρου, τη Λευκωσία, ετελείτο επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης ύστερα από πρωτοβουλία του γραφείου του ΑΜΠΕ στη Λευκωσία, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού και πολιτικού κόσμου.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ