2012-06-08 02:40:04
Φωτογραφία για SOS Πικραμμένου: Κάντε κάτι με τις προμήθειες για να μην θρηνήσουμε θύματα
Δύο επιστολές προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη εχει αποστείλει ο πρωθυπουργός με τις οποίες τον παρακαλεί... για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα της θεώρησης χρηματικών ενταλμάτων γιατί η εμπλοκή που υπάρχει έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην προμήθεια των νοσοκομείων και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

“Επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι ανάγονται στην προστασία της δημόσιας υγείας, απαιτούν την άμεση λύση του εν λόγω θέματος” εκτιμά ο πρωθυπουργός, με σκοπό, όπως αναφέρει, “να αποφευχθεί διακινδύνευση ανθρώπινης ζωής και τελικά αποφυγή απρόβλεπτων γεγονότων, όπως είναι ο θάνατος ασθενών”.

Ο κ. Πικραμμένος παρακαλεί επίσης τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου να λάβει υπόψη ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει αναλάβει την αποστολή της σύμφωνα με την επιταγή του Συντάγματος και έχει επωμισθεί μεγάλο βάρος, το οποίο καλείται να φέρει εις πέρας παρά τις όποιες δυσκολίες, καθώς επίσης ότι η χώρα τελεί σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.


Ως εκ τούτου, καταλήγει, “η κατεπείγουσα επίλυση των σχετικών εκκρεμών υποθέσεων προμήθειας των νοσοκομείων από το Δικαστήριο σας είναι επιτακτική”.

Έκκληση και απο την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε επιστολή προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, την οποία κοινοποίησε και σε όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι: «…Ο εμπορικός κόσμος της χώρας αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί από την ασυνέπεια των ασφαλιστικών ταμείων να καλύψουν τις προς αυτούς οφειλές τους. Ο λόγος είναι απλός: Τα ίδια, αν όχι μεγαλύτερης έντασης προβλήματα, δοκιμάζουν συνεχώς τα τελευταία δυο χρόνια οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να έχουν ήδη κλείσει 68.000 και πολλές να απειλούνται με κλείσιμο.

Οι κινητοποιήσεις δικαιολογούνται ως ένα βαθμό και ιδιαίτερα αυτές με περιεχόμενο τη μη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Θεωρούμε, όμως, ότι η χρήση και η έκταση του μέτρου αυτού, ως μέσου πίεσης, πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια της λογικής, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευαισθησίας. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε μηνύματα που λαμβάνουμε από Εμπορικούς Συλλόγους- μέλη μας, από το σύνολο της επικράτειας, ότι τα φαρμακεία στις περιοχές τους δεν χορηγούν φάρμακα όχι μόνο στους χρόνια πάσχοντες και ασθενείς ενήλικες, αλλά ούτε στα άρρωστα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Είναι σαφές ότι η παραπάνω ένταση και το εύρος του μέσου πίεσης που επιλέξατε θα οδηγήσει τις δίκαιες προσπάθειές σας σε κοινωνική αποδυνάμωση και απαξίωση. Σε καμία περίπτωση, η ληξιπρόθεσμη οικονομική αξίωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συνεχή ταλαιπωρία και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι χρόνια πάσχοντες ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι, με τέτοιες πρακτικές, τελικά δεν θα δικαιωθείτε στα μάτια του κόσμου που πονάει και χρειάζεται συνεχώς τα φάρμακα που πλήρωνε επί δεκαετίες από τον μισθό του. Σε μια καταχρεωμένη ελληνική κοινωνία μπορεί οι φαρμακοποιοί να έχουν δίκιο, αλλά καλώς ή κακώς, εμπορεύεστε "κοινωνικά αγαθά" και πρέπει να διαφυλάξετε τόσο το όνομά σας όσο και την κοινωνική σας αποστολή. Εάν δεν το πράξετε, πολύ φοβόμαστε ότι αύριο, που θα πρέπει να πολεμήσετε την μεγάλη μάχη της απελευθέρωσης του επαγγέλματός σας, δεν θα βρείτε συμμάχους στην ελληνική κοινωνία. Για όλους αυτούς τους λόγους, παρακαλούμε για την αναστολή των κινητοποιήσεών σας τουλάχιστον ως τις επερχόμενες εκλογές...», επισημαίνει η ΕΣΕΕ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ