2018-10-29 23:32:56
Φωτογραφία για Αντίστροφη μέτρηση για «Black Friday» στην Ελλάδα
Σε τέσσερις Παρασκευές θα γιορταστεί και στην αγορά της Ελλάδος η Black Friday και για πολλές επιχειρήσεις  η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τις χαμηλότερες τιμές της χρονιάς!

Η πρακτική του Black Friday εφαρμόζεται για τρίτη χρονιά φέτος.

Το 2017, οι Έλληνες καταναλωτές ανταποκρίθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με την πρώτη χρονιά (το 2016).

Πότε πέφτει η φετινή Black Friday στην Ελλάδα; Τα τελευταία χρόνια, ο μήνας Νοέμβριος έχει συνδεθεί με την Black Friday κι έτσι αυτή ορίζεται για το 2018, για την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η «ελληνική» Black Friday πέφτει πάντα την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου και ορίζει την έναρξη της εορταστικής περιόδου για τα καταστήματα.

Τι είναι η Black Friday;

Η Black Friday είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε στις ΗΠΑ την ημέρα που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών, την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. Στις ΗΠΑ, η Black Friday είναι η μέρα κατά την οποία οι περισσότεροι καταναλωτές ξεχύνονται στα καταστήματα, ενώ απ’ το 2005 και μετά θεωρείται επιβεβαιωμένα η πιο πολυσύχναστη μέρα στην αγορά. Φυσικά, οι χιλιάδες κόσμου και οι τεράστιες εκπτώσεις στην Αμερική φέρνουν συχνά- πυκνά απολαυστικά ευτράπελα!


Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου:

Συστήνεται στους καταναλωτές να διενεργούν έρευνες αγοράς για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν κατά την περίοδο που θα προηγηθεί της αναφερόμενης δράσης, ώστε να διαμορφώσουν οι ίδιοι πραγματική εικόνα του μεγέθους των εκπτώσεων και προσφορών που θα εφαρμοστούν την Black Friday.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την ημέρα πραγματοποίησης της δράσης, το όφελος για τους ίδιους από εφαρμογή εκπτώσεων/προσφορών θα πρέπει να προκύπτει σαφώς από τις αναγραφόμενες επί των πινακίδων των προϊόντων τιμών (τιμή πριν και τιμή μετά την πραγματοποίηση της δράσης).

Οι έμποροι θα πρέπει να εφαρμόζουν τις σχετικές διατάξεις της Κωδικοποίησης Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) αναφορικά με τις «Πρακτικές πώλησης με μειωμένη τιμή ή παροχή πρόσθετου οφέλους προϊόντων και υπηρεσιών» (βλ. άρθρο 78). Η διαπίστωση παραβάσεων κυρώνεται βάσει των διατάξεων της παρ.9 άρθρο 78 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ (για είδη μαζικής κατανάλωσης, όπως είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής, οικιακής καθαριότητας) και του άρθρου 21 του ν. 4177.13 (για όλα τα άλλα καταναλωτικά αγαθά).

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ.2 άρθρο 15 του ν.4177/2013, δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα, εκτός αν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις των οικείων Αντιπεριφερειαρχών σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι καταναλωτές μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις καταγγελίες τους για τυχόν παραβάσεις που διαπιστώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγγελιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (http://www.1520.gov.gr/) καθώς και στην τηλεφωνική γραμμή 1520 η οποία είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές τις καθημερινές από τις 09:00 μέχρι τις 15:00.
Via:myvolos
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ