2012-06-08 09:35:11
Φωτογραφία για Γ. Πατούλης: Επίσκεψη στις φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα!
Περισσότερα από 300 κλίνες και στρώματα, κομοδίνα, ερμάρια και άλλα είδη παρέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Αυλώνα Αττικής σε μία προσπάθεια κάλυψης σημαντικών αναγκών των φυλακών σε είδη πρώτης ανάγκης. Το υλικό παραχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα της Διοίκησης των φυλακών. Την ανθρωπιστική βοήθεια παρέδωσε αντιπροσωπεία υπό το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, με τη συμμετοχή και του επικεφαλής του Συνδυασμού "Κόντρα στον Καιρό" Λευτέρη Μαγιάκη.

Κατά την επίσκεψη στο σωφρονιστικό κατάστημα, την αντιπροσωπεία του Δήμου υποδέχτηκε η Διεύθυνση του ιδρύματος όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του Δήμου περιηγήθηκαν στους χώρους της φυλακής, στο ιατρείο, στα κελιά των κρατουμένων, αλλά και στα ειδικά σχολεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου φοιτούν περισσότεροι από 200 κρατούμενοι. Ο κ. Πατούλης, όπως και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι ήλθαν σε γνωριμία και συνομίλησαν με το προσωπικό των φυλακών, με τους διδάσκοντες στα σχολεία αλλά και με κρατούμενους.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας δήλωσε: «Ο Δήμος Αμαρουσίου με τη χειρονομία του αυτή για μία ακόμη φορά φανερώνει την κοινωνική του ευαισθησία, θεωρώντας ότι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε μία δεύτερη ευκαιρία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανήλικους συνανθρώπους μας. Κατά την επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα διαπιστώσαμε ιδίοις όμασι ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες οι κρατούμενοι βιώνουν το σωφρονισμό είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου προσφέρουμε ανακούφιση στους ανήλικους κρατούμενους αξιοποιώντας είδη που για χρόνια παρέμεναν στις αποθήκες του Δήμου. Με την πράξη αυτή σήμερα η έξω κοινωνία ανοίγει ένα παράθυρο επικοινωνίας με τους ανήλικους παραβάτες σε μία δύσκολη εποχή όπου χρειάζεται με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε τη συνοχή του κοινωνικού ιστού όπου η Πολιτεία αδυνατεί να στηρίξει τις υπάρχουσες δομές».

Από την πλευρά της η Διευθύντρια του Σωφρονιστικού καταστήματος Μαρίνα Μπούκη, εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες της προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την ομόφωνη ανταπόκριση στην έκκλησή τους για βοήθεια, αλλά και συνεχάρη το Δήμο για την ευαισθησία που επέδειξε προσφέροντας χείρα βοηθείας για να καλυφθούν σημαντικές ελλείψεις λόγω του υπερπληθυσμού των κρατουμένων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε τον επικεφαλής του Συνδυασμού "Κόντρα στον Καιρό" Ελευθέριο Μαγιάκη, για τη στήριξη της προσπάθειας και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βασίλη Κόκκαλη, για την οργάνωση της αποστολής, και αποχώρησε με την υπόσχεση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα βρίσκεται στο πλευρό των κρατουμένων αλλά και της Διοίκησης των φυλακών στηρίζοντας το αξιέπαινο έργο της και θα επανέλθει βάσει των υποδεικνυόμενων αναγκών με προσφορά ρουχισμού, φαρμάκων και άλλων αναλώσιμων ειδών.

Την αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρουσίου υποδέχθηκε, επίσης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Τμήματος Ανηλίκων και Επόπτης του καταστήματος Ηλίας Ζαγοραίος, ενώ στην επίσκεψή της στις φυλακές, εκτός από τη Διευθύντρια, τη συνόδευσαν ο Αρχιφύλακας Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου και Λυκείου των φυλακών καθηγητής Πέτρος Δαμιανός, και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου των φυλακών δάσκαλος Νίκος Αρμένης.

www.markos.tv
 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ