2012-06-09 08:10:16
Φωτογραφία για Συμπαράσταση Ρωσικής Εκκλησίας προς τον κυπριακό λαό
Έλενα Λουκά

Τη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ρωσίας προς το δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του στην Κύπρο. Η διχασμένη νήσος προκαλεί πόνο σε κάθε ορθόδοξη καρδιά, ανέφερε ο προκαθήμενος της Ρωσικής εκκλησίας, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση του για τα κατεστραμμένα μνημεία της Εκκλησίας της Κύπρου.

«Είναι βαθειά μας πεποίθηση πως η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο μερών της Κύπρου πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον αλληλοσεβασμό στις παραδόσεις, την αποκατάσταση του διαλόγου όχι στο επίσημο επίπεδο αλλά στο επίπεδο των απλών ανθρώπων, στη μείωση της έντασης, ώστε να προετοιμαστεί το πνευματικό, πολιτιστικό επίπεδο για την επανένωση του κυπριακού κράτους σύμφωνα με τις αρχές που προσδιορίστηκαν κάποτε από τον ΟΗΕ», είπε ο Πατριάρχης. Ουσιαστική και όχι απλά εθιμοτυπική, χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του κυπριακού λαού για τη συμπαράσταση και την αγάπη της ρωσικής εκκλησίας. Εξήρε μάλιστα την προσφορά του Πατριάρχη μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν.


Οι εχθροί της πατρίδας μας ήθελαν να το περάσουν από το Συμβούλιο Ασφαλείας και ο μακαριστός Πατριάρχης Αλέξιος διαδραμάτισε ένα πολύ θετικό ρόλο.

Αλλά εκείνος που αθόρυβα προωθούσε το εν λόγω θέμα σίγουρα ήταν ο Πατριάρχης Κύριλλος, ο οποίος τότε ήταν κοντά στον Πατριάρχη Αλέξιο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος έφτασε στην Κύπρο το μεσημέρι με ιδιωτική πτήση. Από τη σκάλα του αεροσκάφους μέχρι την είσοδο της αίθουσας επισήμων του αεροδρομίου Λάρνακας στρώθηκε κόκκινο χαλί. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε και επίσημη υποδοχή στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ