2012-06-09 14:48:04
Φωτογραφία για Mισό εκατομμύριο δολάρια για ένα γεύμα με το Γούρεν Μπαφέτ
Πόσο θα μπορούσε να κοστίσει ένα γεύμα με τον πιο γνωστό επενδυτή του κόσμου, τον 81χρονο Γουόρεν Μπάφετ; Σε μια δημοπρασία που διεξήχθη για λογαριασμό φιλανθρωπικής οργάνωσης, το ποσό που προσέφερε ο πλειοδότης έφτασε τα 510.000 δολάρια.

Το συγκεκριμένο ποσό είναι σαφώς πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο περυσινό που είχε κοστίσει τότε το διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο των 2,6 εκατ. δολαρίων. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα 510.000 δολάρια προσφέρθηκαν ενώ ακόμη απέμεναν έξι ώρες στη σχετική δημοπρασία.

Το γεύμα του νικητή με τον Γουόρεν Μπάφετ θα γίνει στη Νέα Υόρκη και ο πλειοδότης έχει το δικαίωμα να καλέσει στο τραπέζι επτά φίλους του. Θεωρείται για τον νικητή ένα καλό διαβατήριο για τον κόσμο των μεγαλοεπενδυτών.

Η δημοπρασία διεξάγεται για 13η κατά σειρά χρονιά και γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της φιλανθρωπικής οργάνωσης "Glide" του Σαν Φρανσίσκο, η οποία ασχολείται επιτυχημένα με την αρωγή σε υποσιτισμένους ανθρώπους, μάχεται υπέρ της προστασίας των γυναικών και κατά της οικογενειακής βίας.


Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ένθερμος υποστηρικτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, την οποία θεωρεί ως μία από τις πιο αποτελεσματικές στον κόσμο.

Ο 81χρονος διάσημος επενδυτής είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία που υπολογίζεται στα 44 δις. δολάρια και η οποία τον κατατάσσει στην τρίτη θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τον κατάλογο τον οποίο καταρτίζει το οικονομικό περιοδικό Forbes.

Ο Μπάφετ είναι από τους πλέον δημοφιλείς δισεκατομμυριούχους, με χιλιάδες υποστηρικτές ανά τον κόσμο, οι οποίοι τον εξυμνούν όχι μόνο για τον τρόπο που κάνει τις επενδύσεις του--εξ ου το προσωνύμιο του, «Μάγος της Οκλαχόμα»--αλλά και για τον μετριοπαθή τρόπο ζωής του.
apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Iκανοποίηση στη Red Bull
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Iκανοποίηση στη Red Bull
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ