2012-06-09 15:23:03
Φωτογραφία για Συρία: Μυρωδιά καμένης σάρκας εντόπισαν οι παρατηρητές του ΟΗΕ
Παρατηρητές του ΟΗΕ που βρέθηκαν στους τόπους της σφαγής στο Αλ-Κουμπέιρ της Συρίας είδαν ίχνη αίματος σε τοίχους και αισθάνθηκαν... «μια έντονη μυρωδιά καμένης σάρκας», όμως δεν είναι σε θέση να διευκρινίσουν των αριθμό των νεκρών, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Η συριακή κυβέρνηση διαψεύδει ότι διαπράχθηκε η σφαγή στο Αλ-Κουμπέιρ, τονίζοντας πως τα θύματα είναι μόνο εννιά και δράστες «ομάδες τρομοκρατών», όπως αποκαλεί το καθεστώς τους αντικαθεστωτικούς και τους αντάρτες.

Όμως σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι τόνισε πως οι παρατηρητές είδαν ίχνη θωρακισμένων οχημάτων και σπίτια με σοβαρές ζημιές από ρουκέτες και άλλα όπλα. «Σε ορισμένα σπίτια ήταν ορατό το αίμα στους τοίχους και το δάπεδο. Υπήρχαν επίσης ίχνη φωτιάς στο εξωτερικό των σπιτιών και στην ατμόσφαιρα υπήρχε μια έντονη μυρωδιά καμένης σάρκας», αναφέρει ο Νεσίρκι, επικαλούμενος τις μαρτυρίες των παρατηρητών.


Οι παρατηρητές επισκέφτηκαν το Αλ-Κουμπέιρ στην επαρχία της Χάμα την Πέμπτη, αλλά οι κάτοικοι του χωριού το είχαν εγκαταλείψει και έτσι δεν μπόρεσαν να μιλήσουν με κανέναν. Σύμφωνα με τον Νεσίρκι, κάτοικοι γειτονικού χωριού συναντήθηκαν με τους παρατηρητές και «τους διηγήθηκαν όσα τους είπαν οι συγγενείς των θυμάτων της σφαγής». «Οι συνθήκες της επίθεσης στο Αλ-Κουμπέιρ παραμένουν ασαφείς. Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός των θυμάτων, ούτε ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι. Οι παρατηρητές συνεχίζουν τις προσπάθειες για να επαληθεύσουν ορισμένα γεγονότα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Η σφαγή στο Αλ-Κουμπέιρ προκάλεσε ένα ακόμα κύμα έντονων αντιδράσεων και κατηγοριών εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ