2018-12-30 12:20:35
Φωτογραφία για Αρχαία Ολυμπία: Ένοπλη ληστεία με λεία έξι βαλίτσες με χρυσαφικά
Ένοπλη ληστεία συνέβη στις 4,15 τα ξημερώματα της Κυριακής στο χωριό Μουριά της Αρχ. Ολυμπίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις δράστες αφού χτύπησαν το θύμα τους, άρπαξαν έξι

βαλίτσες γεμάτες με χρυσά κοσμήματα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ρεπορτάζ του ilialive.gr το θύμα - ένας 50χρονος - είχε έρθει απο την Αθήνα για να επισκεφθεί στους γονείς του και είχε μαζί του προϊόντα που προωθεί μέσω της δουλειάς του, δηλαδή χρυσά κοσμήματα, καθώς φαίνεται θα επισκεπτόταν πελάτες στην περιοχή.

Οι δράστες, εκτιμάται από τις Αρχές πως είτε παρακολουθούσαν το θύμα τους, είτε γνώριζαν την ύπαρξη των κοσμημάτων μεγάλης αξίας.

Στις 4.15 οι τρεις απο τους τέσσερις ληστές φορώντας κουκούλες και έχοντας καλυμένα όλα τα σημεία του σώματός τους, είσεβαλαν κρατώντας πιστόλια και ένα μαχαίρι, στο σπίτι της οικογένειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές χτύπησαν το θύμα τους, ενώ δεν φαίνεται να πείραξαν τους ηλικιωμένους γονείς του.


Άρπαξαν τις έξι βαλίτσες με τα κοσμήματα και έφυγαν με τη βοήθεια συνεργού τους που τους περίμενε έξω από το σπίτι με αυτοκίνητο.

Πολύ γρήγορα ενημερώθηκαν οι Αρχές, που διενεργούν έρευνες και προανάκριση για την υπόθεση Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών μιλούν για πολύ επαγγελματικό χτύπημα από έμπειρους δράστες που ταξίδεψαν από την Αθήνα έχοντας βάλει στο στόχαστρο τον πλασιέ κοσμημάτων.

Το θύμα δειγμάτιζε τα κοσμήματα σε πολλά κοσμηματοπωλεία στην Δυτική Ελλάδα, την Πάτρα, την Καλαμάτα και φυσικά την Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες μπήκαν στο σπίτι χτύπησαν το θύμα τους, πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και από το πορτ μπαγκάζ πήραν τις βαλίτσες με τα κοσμήματα. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση προς την ΕΟ 111.

Το όχημα διαφυγής που ήταν κλεμμένο, το εγκατέλειψαν στην περιοχή του Σιμόπουλου, όπου και του έβαλαν φωτά για να σβήσουν τα ίχνη τους...

Η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, οι  οποίοι, σήμερα τα ξημερώματα σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, έχοντας  καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων  τους, φορώντας κουκούλες,  διέρρηξαν οικία ηλικιωμένων ημεδαπών και με την απειλή μαχαιριού και την χρήση σωματικής βίας εξανάγκασαν τον 50χρονο υιό των ηλικιωμένων, που βρίσκονταν στην  οικία, να τους παραδώσει έξι βαλίτσες με διάφορα αντικείμενα που ήταν τοποθετημένες σε σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Πατέρας θύματος στο ilialive.gr: Όλα έγιναν αστραπιαία

Ο πατέρας του θύματος Πάνος Κολοκύθας, περιέγραψε στο ilialive.gr τα όλα συνέβησαν μέσα στη νύχτα στο σπίτι του. “Ήταν τέσσερις το ξημέρωμα όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι τέσσερα άτομα με πιστόλια και μαχαίρια. Τη γυναίκα μου τη φίμωσαν και εμένα με “γκρέμισαν” κάτω. Στο σπτί ήταν ο γιος μου και ο κουμπάρος. Κοντράραμε την πόρτα από μέσα και αυτοί ζορίσανε και την πέταξαν κάτω. Έκλεψαν όλα τα χρυσαφικά που είχε σε βαλίτσες μέσα στο αυτοκίνητο. Ότι έγινε, έγινε πολύ γρήγορα. Ήταν σα να ήταν συστημένοι… Φορούσαν κουκούλες, μόνο τα μάτια φαίνονταν" μας είπε.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ