2018-12-30 15:49:23
Φωτογραφία για Μια μορφή αγώνα - Του Κων/νου Τζέκη
Γενική διαπίστωση είναι, ότι είμαστε ένας λαός αγωνιστικός, διεκδικητικός, φιλότιμος, ειλικρινής και φυσικά στις αρχές μας ανυποχώρητος. Οτιδήποτε, μας ενοχλεί, το στηλιτεύουμε, το κρίνουμε και το

περνάμε από κόσκινο, μέχρι να  αναλύσουμε τα τελευταία του μόρια.

Ενίοτε, διαπράττουμε και πράξεις αξιοθαύμαστες, ώστε το τραγούδι της «Ρωμιοσύνης», που λέει «τη Ρωμιοσύνη μην την κλαίς γιατί εκεί που πάει να σκύψει νάτην πετιέται απ’  την αρχή κι αγριεύει και θεριεύει» κλπ. να ταιριάζει γάντι στις δράσεις μας.

Την τελευταία χρονιά, ο πολιτικός και ο κοινωνικός μας βίος περιστράφηκε,  κυρίως, γύρω από τα οικονομικά θέματα, αλλά πρωτίστως το Μακεδονικό.  Ακόμα και τώρα και μέχρι τη ψήφιση της Συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή, θα μας ταλανίζει.

Πορείες, σημαίες, άλογα, μπλε στολές, φωτογραφίες Μακεδονομάχων, συνθήματα επιστρατεύθηκαν και δίκαια, να διατρανώσουμε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αδιάφορο, αν μας άκουγαν οι ξένοι, που μόνο τα συμφέροντα, τους καθοδηγούν και καμία δικαίωση κανενός πολίτη καμίας χώρας,  αδιάφορο αν καθυστερημένα ξυπνήσαμε, αφού εδώ και πενήντα χρόνια ανεχθήκαμε τους γείτονες να βιάζουν, να σφετερίζονται  και να παραβιάζουν την ένδοξη ιστορία μας.


Θεωρούσαμε τον Σκοπιανό πολιτικό γραφικό και αστείο και γιατί όχι και ένα μηδενικό εμπρός τη δική μας μαγκιά και αξιοσύνη, αλλά δεν βλέπαμε τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις βλακώδεις ερμηνείες της ιστορίας που έπλαθαν και που σέρβιραν στα ξένα Πανεπιστήμια, στα διπλωματικά στέκια, στις παροικίες τους στον Καναδά και την Αυστραλία.

Εμείς με το «δε βαριέσαι τι θα μας κάνουν και τι μπορούν να κάνουν οι ξυπόλητοι»  μοιάζαμε με τον καμηλιέρη, που γελούσε, όταν η καμήλα έβαλε μέσα στην καλύβα του το πόδι της και έψαχνε πόρτα να φύγει όταν  αυτή προχώρησε   και με την καμπούρα της γκρέμισε τη στέγη.

Αφού δείξαμε σε όλο τον κόσμο την αγωνιστική μας διάθεση και ορμή, ήρθαν και οι γιορτές των Χριστουγέννων. Αποφασίσαμε να ξεκουραστούμε από τον κάματο των αγωνιστικών μας προσπαθειών και το ρίξαμε στις διακοπές.

Το αυτοκίνητο έτοιμο, η πράσινη κάρτα της ασφάλειάς του εντάξει. Διπλώματα, άδειες κλπ στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, λεφτά στο πορτοφόλι και η πιστωτική σε ισχύ και «ορμάτε παλληκάρια!!!».

Στο δρόμο μας και άλλοι συναγωνιστές με την ίδια πορεία, προς τα βόρεια. Το σύνθημα ένα και μοναδικό. «Εμπρός να καταλάβουμε τα Σκόπια». Δεν γνωρίζω αν πετύχαμε τον σκοπό μας, αφού η μάζωξη εκεί ήταν πυκνή, αξιοπρόσεκτη και αγωνιστική, αλλά παραξενευθήκαμε με τη μετατροπή των καζίνο της ΦΥΡΟΜ σε Ελληνικότατη παροικία.

Τους ξεσκίσαμε στο μπλάκ –τζάκ, τους φάγαμε όλα τα φαγητά ώστε τους αφήσαμε νηστικούς,  τους ξενυχτίσαμε με τα τραγούδια μας τα ρεμπέτικα, κάτω από τους ήχους Ελληνίδων αοιδών, τους ήπιαμε όλο το ουίσκι, τους χαϊδέψαμε τα φτωχά και νηστικά τους κορίτσια, τους εξαφανίσαμε όλη τη βενζίνη. Δικέ μας τους τελειώσαμε.

Βέβαια κουβαλήσαμε και πολλές σφραγίδες στις αποδείξεις, που μας έδιναν όταν αγοράζαμε, που έγραφε REPUBLIKA MAKEDONIJIA, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες μπρός τη ζημία που τους κάναμε.

Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες. Για να τιμωρήσουμε τους εχθρούς μας τους ταΐζουμε μέχρι σκασμού. Απλά οι ιστορικοί αργότερα θα μιλήσουν για μια ειρηνική επέλαση των Ελλήνων στη γειτονική χώρα και μείς περήφανα θα διηγούμαστε πως αδειάσαμε τα ράφια τους και ξαπλώσαμε με τα κορίτσια τους,  για να τους τιμωρήσουμε.

Κάτι σαν απρόσφορο απόπειρα,  που λένε και οι νομικοί.

Καλή χρονιά

Του Κωνσταντίνου Τζέκη
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ