2012-06-09 18:05:23
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΕ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ
Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει στη στήλη του στο "katimagiko.gr", την πρεμιέρα της Εθνικής στο Euro απέναντι στην διοργανώτρια Πολωνία, ενώ καταθέτει τις απόψεις του για το πώς θα μπορούσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να «αποδράσει» με την νίκη από την Βαρσοβία. Επίσης χαρακτηρίζει τεράστια ζημιά για τον Ολυμπιακό τον σοβαρό τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ενώ εκτιμά ότι ο Κώστας Μανωλάς έχει όλα τα φόντα να πετύχει στον Θρύλο σπουδαία καριέρα, αρκεί να δουλέψει.

Αναλυτικά:

Παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή τον εναρκτήριο αγώνα της Εθνικής ομάδας στο Euro απέναντι στους οικοδεσπότες Πολωνούς. Όπως είχαν αναλύσει και στην βραδινή εκπομπή της Δευτέρας στο «ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ»,ο Νίνης δεν είναι για έξω δεξιά, είναι μόνο για τον άξονα αλλά να έχει δυο χαφάρες πίσω του. Κάτι που φάνηκε περίτρανα στο πρώτο μέρος, όταν δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε αξιόλογες ευκαιρίες, ενώ ήμασταν ταγικά αργοί και προβλέψιμοι. Για εμένα, έξω δεξιά θα έπρεπε να παίξει ο Σαλπιγγίδης, σέντερ φορ ο Μήτρογλου και αριστερά θα είχα βάλει τον Σαμαρά. Με τους Σαλπιγγίδη και Σαμαρά να συγκλίνουν προς τα μέσα και τον Μήτρογλου να έχει την ικανότητα να σπάει την μπάλα προς τα πλάγια.


Ο Μήτρογλου είναι μακράν ο καλύτερος Έλληνας επιθετικός και αυτό το αποδεικνύουν τα τόσα γκολ,που πέτυχε στο φετινό πρωτάθλημα. Ειδικά στο τελευταίο μισάωρο, που αυξήσαμε την πίεση στον αντίπαλο, ο Μήτρογλου θα μπορούσε να κάνει άνω - κάτω τους αντιπάλους. Το κέντρο άμυνας των Πολωνών ήταν πολύ αργό και ο Μήτρογλου με το εκτόπισμα που διαθέτει, είναι μανούλα» στο να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις,. Θα πρόσφερε τεράστιο στήριγμα στον Σαλπιγγίδη, που βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και η αίσθησή μου είναι ότι θα κερδίζαμε με 2-1 ή ακόμη και 3-1. Επίσης, είναι άριστος στις εκτελέσεις των πέναλτι.

Φαίνεται πώς ο Φερνάντο Σάντος έχει «κόλλημα» με τον Μήτρογλου. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει, είναι ότι δεν έχει την πολυτέλεια να κρατάει στον πάγκο ένα τόσο σημαντικό «όπλο», ο οποίος πρόπερσι με τα δικά του γκολ έσωσε τον Πανιώνιο κάνοντας προπονητή τον Λεμονή, ενώ και φέτος ουσιαστικά μόνος του έβγαλε τον Ατρόμητο στη Ευρώπη, φτιάχνοντας το όνομα του Δώνη, που πήρε το «διαβατήριο» για τη τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε σε πολύ σπουδαία ημέρα. Σ' όλες τις επικίνδυνες φάσεις που δημιουργήσαμε ήταν μέσα και αποτέλεσε την χρυσή αλλαγή του Φερνάντο Σάντος. Ισοφάρισε, κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Σέζνι, ενώ πέτυχε και το γκολ, που μας ακυρώθηκε. Είχε τρομερή αίσθηση του χώρου, ενώ και τα τελειώματά του ήταν ιδανικά, Με αυτόν τον Σαλπιγγγίδη μπορεί να πετύχει πολλά. Μαζί με τον καλό Σαλπιγγίδη αναδείχθηκε και ο Φορτούνης, αφού σ' αυτές τις περιπτώσεις σημασία έχει πώς τελειώνει κάποιος την φάση.

Στο πρώτο 30λεπτο ξεκινήσαμε πολύ νωθρά. Δεν είχαμε την απαιτούμενη «φρεσκάδα». Δεχόμασταν πιέσεις κατά κύματα, αφού οι Πολωνοί τα έδωσαν όλα στην αρχή, ενώ μας έκλεβαν πολλές μπάλες. Δεχθήκαμε πολλή πίεση από τα αριστερά, αφού οι πλάγιο μέσοι είχαν βάλει στην μέση τον Χολέμπας και δημιουργούσα μονίμως ρήγματα. Ο Σαμαράς δεν μπορούσε να τρέξει και να δώσει υποστήριξη στον Χολέμπας, με συνέπεια να μην μπορούμε να βρούμε λύση σ' αυτό το διάστημα, ενώ και το γκολ προήλθε από εκείνη την πλευρά. Ήμασταν τυχεροί, που δεν δεχθήκαμε δεύτερο γκολ σ' αυτό το διάστημα, αφού οι Πολωνοί δημιούργησαν και έχασαν τουλάχιστον άλλες τέσσερις κλασικές ευκαιρίες.

Το πάλεψε το παιχνίδι ο Σάντος. Παρά το γεγονός ότι στο ξεκίνημα δεν πήγε τίποτε καλά και του ... «έκατσαν» ο σοβαρός τραυματισμός του Αβραάμ και η αποβολή του Παπασταθόπουλου, έκανε τις αλλαγές του με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι οποίες του βγήκαν» και έδωσαν πνοή στην Εθνική μας ομάδα. Είναι πολύ αξιόλογος και έμπειρος προπονητής, ο οποίος έχει καταφέρει να εμφυσήσει νοοτροπία και χαρακτήρα νικητή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το επόμενο παιχνίδι με την Τσεχία είναι όλα τα λεφτά για την Εθνική μας ομάδα. Όσοι αγωνιστούν θα πρέπει να δώσουν και την ψυχή τους απέναντι σε ένα πολύ αξιόλογ αντίπαλο αό την μέση και μπροστά, που θα παίξει το τελευταίο του χαρτί μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ρωσία. Σίγουρα η Τσεχία έδειξε αδυναμίες στο αμυντικό «κομμάτι», όμως τόσο στο κέντρο όσο και στην επίθεησ διαθέτει αρκετούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές που θα χρειαστούν προσοχή.

Στεναχωρέθηκα πολύ με τον σοβαρό τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Πρόκειται για τεράστιο πλήγμα για τον Ολυμπιακό, που θα στερηθεί των υπηρεσιών του για τους έξι τουλάχιστον επόμενους μήνες. Ήταν τρομερά άτυχος ο Αβραάμ για το γεγονός ότι αυτός ο ανεπιθύμητος τραυματισμός ήρθε σε μία φάση, όπου βρισκόταν στο τοπ της φόρμας του

Ο Κώστας Μανωλάς μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Εφόσον βελτιώσει κάποιες αδυναμίες και πάψει να κάνει πέναλτι στους αντίπαλους επιθετικούς που τον βάζουν «πλάτη», θεωρώ ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει σπουδαία καριέρα. Έχει καλή τεχνική για αμυντικός, έχει πάθος. Στον Ολυμπιακό θα παρουσιαστεί μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Είδατε τί έγινε με τον Τζιμπούρ. Αρκετοί εξέφραζαν τις επιφυλάξεις του για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα στην ΑΕΚ. Κι όμως, ήρθε στον Ολυμπιακό και δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα,. ενώ βοήθησε πολύ την ομάδα και στον επιθετικό τομέα, πλαισιώνοντας ιδανικά τον Μιραλάς.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ