2012-06-09 22:09:03
Φωτογραφία για Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η χώρα οδηγείται εκ νέου σε αδιέξοδο
Την εκτίμηση ότι από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα προκύψει λύση και πως για δεύτερη φορά μετά τις 6 Μαΐου «η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο», εξέφρασε το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση για τη νεολαία στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, «Διαφαίνεται ένας τεχνητός διπολισμός, ένας δήθεν δικομματισμός νέου τύπου ο οποίος όμως είναι υποκατάστατο –για να μην πω καρικατούρα- του προηγούμενου κλασικού δικομματισμού της μεταπολίτευσης». Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι απαιτείται «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» και στο πλαίσιο αυτό θα αποστείλει την Κυριακή επιστολή με «οκτώ βασικά σημεία» και θα ζητεί από τους πολιτικού αρχηγούς «να δεσμευτούν σε ένα κοινό εθνικό παρονομαστή».

«Η χώρα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ενός πολιτικού αδιεξόδου, που θα κάνει ακόμη πιο οξύ το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Διασπάται η κοινωνική συνοχή και η εθνική ενότητα. Στην κοινωνία διαχέεται ένταση και βία, ακυρώνονται βασικοί κανόνες της πολιτικής και κοινωνικής συμβίωσης των Ελλήνων» είπε, σημειώνοντας:


«Από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα προκύψει λύση. Για δεύτερη φορά μετά τις 6 Μαΐου η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο, γιατί διαφαίνεται ένας τεχνητός διπολισμός, ένας δήθεν δικομματισμός νέου τύπου ο οποίος όμως είναι υποκατάστατο –για να μην πω καρικατούρα- του προηγούμενου κλασικού δικομματισμού της μεταπολίτευσης. Εκεί είχαμε ένα δικομματισμό σε πολύ υψηλά επίπεδα εκλογικής δύναμης, τώρα έχουμε ένα δήθεν δικομματισμό, που δεν δικαιολογείται από τους αριθμούς».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «όσοι σκέφτονται ότι τη λύση τη δίνει το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, δεν ξέρουν καλή αριθμητική. Γιατί ούτε με τις 50 έδρες σχηματίζεται κυβέρνηση, η οποία να έχει νομιμοποίηση, αντοχή, κοινωνική στήριξη, ικανότητα εκπροσώπησης και διαπραγμάτευσης της χώρας».

«Οι Έλληνες θέλουν να εκπροσωπούνται, να αντιπροσωπεύονται στη νέα κυβέρνηση. Δεν θέλουν να γίνει τίποτε ερήμην τους και σωστά και οι ξένοι θέλουν να έχουν απέναντί τους ένα πολιτικό σύστημα που δεσμεύεται. Άρα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά εθνικής συνευθύνης και εθνικής ενότητας. Αλλιώς δεν πείθεται κανείς. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε οι Ευρωπαίοι εταίροι ότι έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση η οποία δεσμεύεται μακροχρόνια για τη χώρα και η υπογραφή της έχει αξία» συνέχισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «το ΠΑΣΟΚ, που ηττήθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου, που σήκωσε το βάρος της κρίσης, βάρος, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που του αναλογούσε, γιατί άλλοι κρύφτηκαν, σιώπησαν, διάλεξαν την ευκολία της αντιπολίτευσης [...] καλείται, εκ των πραγμάτων, λόγω του αδιεξόδου να εγγυηθεί τη λύση».
in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ