2012-06-10 13:12:38
Φωτογραφία για Η Ελλάδα και πιθανότατα η Ισπανία θα βγουν από το ευρώ
Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα αναγκάσει κάποιες χώρες να εγκαταλείψουν το ευρώ ενώ ο ισχυρός «πυρήνας» των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα, εκτιμά ο επικεφαλής αναλυτής της Bank of Nova Scotia. Σε συνέντευξή του στο Dow Jones Newswires, o Barry Wainstein εκτιμά ότι, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θα παραμείνουν στην μικρότερη αλλά πιο ισχυρή νομισματική ένωση που θα σχηματιστεί μετά την αποχώρηση χωρών όπως η Ελλάδα και πιθανότατα και η Ισπανία.

«Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο», σημείωσε. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η τράπεζα έχει εκπονήσει ένα έκτακτο σχέδιο σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τον Wainstein, οι αλλαγές αυτές στο ευρώ και την ΕΚΤ πρέπει να συμβούν για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα.

«Νομίζω ότι, στο τέλος οι πολιτικοί θα σκεφτούν κάτι που θα φέρει κοντά την Ευρώπη δημοσιονομικά», πρόσθεσε.

«Η κρίση έχει ωφελήσει την Γερμανία, απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα από την εξασθένηση του ευρώ και τα χαμηλά επιτόκια, ενώ είναι σε θέση να ασκεί μεγάλη επιρροή στην περιοχή», δήλωσε.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ