2012-06-10 13:17:06
Φωτογραφία για Στους τελικούς του NBA οι Χιτ!
Οι James, Wade, Bosh σημείωσαν τους τελευταίους 31 πόντους της ομάδας τους και το Miami τελείωσε τον 7ο ανατολικό τελικό με επιμέρους 20-6, νίκησε τους Celtics 101-88 και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς του ΝΒΑ!

Ο LeBron James δεν σκόπευε να αφήσει τον Rajon Rondo και τους Boston Celtics να του φράξουν το δρόμο προς τους τελικούς. Στο πιο κρίσιμο σημείο, λοιπόν, φρόντισαν για αυτό και τα άλλα δύο μέλη της “μεγάλης τριάδας”, ο Dwyane Wade και ο Chris Bosh. Οι “big three” έκαναν ξεκάθαρα τη διαφορά στον έβδομο ανατολικό τελικό, σάρωσαν στο τέταρτο δωδεκάλεπτο τη Βοστώνη και με το 101-88 επέστρεψαν στους τελικούς του ΝΒΑ, όπου έχουν… ανολοκλήρωτες υποχρεώσεις από πέρυσι.

Η Heat θα βρει απέναντί της την Oklahoma, όπου θα αποδειχτεί (sic) ποια είναι η καλύτερη big three του ΝΒΑ. Στον τελευταίο ανατολικό τελικό, πάντως, οι James, Wade και Bosh ήταν χάρμα ιδέσθαι, κυρίως όταν “έπρεπε”. Οι τρεις τους σκόραραν κατά αποκλειστικότητα τους πόντους του Miami από το φινάλε του τέταρτου δωδεκαλέπτου, κάνοντας ό,τι χρειαζόταν σε επίθεση και άμυνα για να οδηγήσουν την ομάδα τους στους τελικούς.


Οι "big three" έκαναν τη διαφορά

Ο LeBron James ήταν ο κινητήριος μοχλός, κι ας μην είχε παραδόξως ούτε μία ασίστ επί 41 λεπτά. Ο “King”έβαλε για άλλη μία φορά πάνω από 30 πόντους (31), μάζεψε 12 ριμπάουντ και έπαιξε καταπληκτική άμυνα σε όλες τις θέσεις (άλλο ένα παράδοξο βέβαια είναι ότι δεν έκανε ούτε ένα φάουλ…), ενώ πήγε 17 φορές στη γραμμή των ελευθέρων βολών, εκμεταλλευόμενος το μαρκάρισμα του Brandon Bass.

Ο Chris Bosh έδειξε γιατί έλειπε τόσο πολύ στο Miami το διάστημα που ήταν τραυματίας. Εβαλε 19 πόντους με 8/10 σουτ (ως επί τω πλείστον από την περιφέρεια) και ήταν αυτός που έβαλε… τη σπίθα στο επιθετικό ξέσπασμα του Miami με το τρίτο εύστοχο τρίποντο (μέχρι σήμερα δεν είχε βάλει ποτέ τρία τρίποντα σε ένα ματς), το οποίο έκανε το σκορ 86-82. Παρεμπιπτόντως, το τρίποντο προήλθε από την πρώτη ασίστ του James στο ματς Ο Dwyane Wade, από τη μεριά του, ήταν ο πιο παραγνωρισμένος σταρ του αγώνα. Επαιξε σκληρή άμυνα, έκανε πολλή βρόμικη δουλειά και σημείωσε καθοριστικά καλάθια στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, παίρνοντας μόνος του το ρόλο να “αποτελειώσει” τους Celtics. Και αυτό ακριβώς έκανε, τελειώνοντας το παιχνίδι με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ και βοηθώντας τη Heat να κερδίσει 7ο αγώνα σειράς playoffs για πρώτη φορά από το 2004.

Τέλος εποχής για τους "big three" των Celtics

Στην αντίπερα όχθη, ο αγώνας αυτός αποτέλεσε κατά τα φαινόμενα το τέλος εποχής για τους big three των Celtics, ύστερα από 5 χρόνια συνύπαρξης, ένα πρωτάθλημα και δύο ταξίδια μέχρι τους τελικούς. Διόλου άδικα λοιπόν ακόμα και το κοινό της American Airlines Arena χειροκρότησε τους Garnett, Pierce και Allen καθώς αποχωρούσαν 28,3’’ πριν από τη λήξη…  Ο Allen (15 πόντοι, 5/11 σουτ) έκανε ένα απο τα καλύτερά του παιχνίδια, ο Pierce ήταν ο… Pierce και μόνο ο KG έμεινε μακριά από τα γνωστά νούμερά του (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ), φορτωμένος από νωρίς με φάουλ.

Αυτός που ξεχώρισε, βέβαια, από τη Βοστώνη ήταν πάλι ο Rajon Rondo, που έκανε το 10ο προσωπικό triple double σε αγώνα των playoffs (22 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 14 ασίστ). Ανεξάρτητα, πάντως, από τον αποκλεισμό, το σίγουρο είναι ότι οι "κέλτες" επιβεβαίωσαν το χαρακτηρισμό "μαχητές" που τους προσέδωσε ο Garnett την προηγούμενη του αγώνα, παλεύοντας σαν ίσος προς ίσο επί 40 λεπτά.

Ιδανικό ξεκίνημα, ισοπεδωτικό φινάλε

Η Βοστώνη δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που λίγο έλειψε να… γκρεμίσει τα στεφάνια στον 6ο αγώνα. Τουναντίον, έβαλε τα 9 από τα πρώτα 14 σουτ που επιχείρησε, είχε 4/4 τρίποντα μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου (από το 1/14 που είχε στον προηγούμενο αγώνα…) και μετά τα πρώτα 4-5 λεπτά πήρε θέση οδηγού στο ματς… Στο 8’ οι Celtics ξέφυγαν με 14-23 και μετά το επιθετικό ξέσπασμα του Chris Bosh που οδήγησε στην πρόσκαιρη ισοφάριση (30-30 στο 14’) οι “κέλτες” ανέκτησαν τον έλεγχο, ξεφεύγοντας μάλιστα ακόμα και με 11 πόντους διαφορά (38-49) στο 21’.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Miami μπήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη ενέργεια, ροκάνισε τη διαφορά και στο 30’ προηγήθηκε (63-62) για πρώτη φορά από τα μέσα της πρώτης περιόδου. Για λίγη ώρα καμία ομάδα δεν ξέφυγε με διαφορά μεγαλύτερη από… τρεις πόντους και το προβάδισμα άλλαζε από τη μία φάση στην άλλη (συνολικά σημειώθηκαν 20 αλλαγές προβαδίσματος στο ματς), ωστόσο η ομάδα του Doc Rivers κατέρρευσε ξανά. Στα τελευταία 7,5 λεπτά το Miami έκανε επιμέρους 20-6 και έριξε στο καναβάτσο τους “κέλτες”, που έχαναν το ένα σουτ μετά το άλλο…

Πηγή:nba.sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ