2012-06-11 10:54:05
Φωτογραφία για Το μήνυμα του 24χρονου από την Παιανία: Τα όπλα δεν είναι λύση
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι μόνοι μας θα δώσουμε τη λύση.

Όλοι εμείς, ο εργαζόμενος λαός, που μας πέταξαν στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς συλλογική σύμβαση και με μισθό της πείνας, που βουλιάζουμε στην... ανεργία και στην εξαθλίωση, χωρίς σύνταξη και φάρμακα για καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς, που τα παιδιά μας πέφτουν λιπόθυμα στα σχολεία του Παπαδήμου και της Διαμαντοπούλου, στα οποία δεν υπάρχουν βιβλία, όπου το χειμώνα θα μείνουμε χωρίς θέρμανση γιατί το πετρέλαιο θα κοστίζει 200 ευρώ, ενώ καθημερινά καλούμαστε να πληρώσουμε ολοένα περισσότερα χαράτσια.

Όλοι εμείς, που μας σπρώχνουν στον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ και η ταξική πολιτική ολόκληρου του αστικού κατεστημένου. Που επιχειρούν να μας χειραγωγήσουν με την τρομοκρατία των καθεστωτικών ΜΜΕ, καλλιεργώντας και επενδύοντας στο φόβο και την ανασφάλεια, προπαγανδίζοντας τον εξτρεμιστικό εθνικισμό και ρατσισμό. Κι όλα αυτά, για να κρύψουν ότι τα κέρδη των πλουσίων προκάλεσαν τα ελλείμματα, επιβάλλοντας με τη βία του Ματατζή την Πτώχευση των εργαζομένων για να πληρωθούν τα χρέη τους.


Όλοι εμείς θα δώσουμε τη Λύση. Ακόμη και όταν κάνουμε τα μεγαλύτερα, τα πλέον ολέθρια λάθη.

Σαν τον 24χρονο φοιτητή που σκότωσε με καραμπίνα τον Αλβανό ληστή, αλλά, βρήκε το θάρρος να πάει κόντρα στην καλλιέργεια του μίσους, στην προπαγάνδιση της Αυτοδικίας και της απαίτησης για απελευθέρωση της Οπλοκατοχής. Βρήκε τη δύναμη να ζητήσει συγγνώμη και να νοιαστεί για την οικογένεια του ανθρώπου που αφαίρεσε την ζωή, φτύνοντας κατάμουτρα τη ΝΔ του Σαμαρά και του Ψωμιάδη, τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου, τις Ναζιστικές ορδές των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής και τον παραπαίοντα Καρατζαφέρη. Γυρνώντας την πλάτη στα κόμματα της δεξιάς, στα ΜΜΕ εργολάβων-εφοπλιστών και στα φερέφωνα των εμπόρων όπλων που θέλησαν να εκμεταλλευτούν το τραγικό γεγονός, για να δαιμονοποιήσουν ακόμη περισσότερο τους μετανάστες και να ευτελίσουν την ύπαρξή τους. Σ΄ όλους αυτούς που απαιτούν νάρκες στα σύνορα και να αναλάβει ο στρατός με τα όπλα να σταματήσει τους μετανάστες. Που έδωσαν προεκλογική υπόσχεση ότι θα τσουβαλιάσουν χιλιάδες μετανάστες και θα τους διώξουν μόλις πάρουν την εξουσία. Τέλος, στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής που βρήκαν ευκαιρία να σακατέψουν και πάλι δεκάδες ξένους εργάτες, επιχειρώντας ακόμη και να τους κάψουν ζωντανούς.

Το μήνυμα του 24χρονου Νίκου Δάβαρη στο Facebook συγκλονίζει και καλεί τους πολίτες να αφήσουν τα όπλα τους κλειδωμένα: «Το μόνο που θέλω να τονίσω είναι ότι τα όπλα δεν είναι η λύση. Το γεγονός το δικό μου ελπίζω να είναι το τελευταίο κακό, δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση. Σας το λέω ειλικρινά, αφήστε κλειδωμένα τα όπλα. Το βάρος είναι τεράστιο και οι τύψεις πολλές!!! Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας και πάλι.».

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες "Ο Νίκος είναι ένας ήπιος χαρακτήρας, σοβαρό παιδί και με προοδευτικές απόψεις. Δεν έχει «θέμα» με τους μετανάστες και η οικογένεια του, ο πατέρας του Κυριάκος, η μητέρα του Άννα και ο αδερφός του Βασίλης, συμμετέχουν στα κοινά, έχουν κοινωνική δράση. «Είναι ψυχούλα, ευγενικό, εργατικό παιδί, αγαπητό σε όλους», λέει ένας γείτονας του. «Είναι άνθρωποι δημοκρατικοί δεν έχουν σχέση με την βία», συμπληρώνει ένας άλλος. «Να μην ζήσει ποτέ κανείς αυτό που ζει η οικογένεια μας, να έρθουν τα πάνω - κάτω από τη μία στιγμή στην άλλη. Είμαστε συντετριμμένοι, γιατί βλέπουμε το παιδί μας έντρομο και λυπημένο», λέει ο πατέρας του στο "Έθνος της Κυριακής". «Ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα έρθουμε σε τόσο δύσκολη θέση. Αυτό που τώρα προέχει είναι να συμπαρασταθούμε στο παιδί μας, να έχει την οικογενειακή και την ψυχολογική στήριξη που χρειάζεται. Ο Νίκος ζήτησε από όλους να μην συνεχίσουν την συζήτηση γύρω από το θέμα. Ο ίδιος, μετανιωμένος από την πρώτη στιγμή, ζει ένα προσωπικό μαρτύριο και χρειάζεται να βρει το κουράγιο να σταθεί ξανά όρθιος και αισιόδοξος», προσθέτει ο πατέρας του.

Θα σταθούμε όμως στη δημόσια τοποθέτηση του Γιώργου Πίττα στο tvxs.gr, μετά την τραμπούκικη επίθεση του γνωστού υπανθρώπου Ναζιστή στις δύο βουλευτίνες της Αριστεράς, που μεταξύ άλλων έγραφε: «Εξοργίζομαι και θλίβομαι, γιατί η δημόσια συζήτηση μετατέθηκε σε μία τηλεοπτική παράσταση ενώ το μείζον γεγονός ήταν η αυτοδικία της Παιανίας με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να χειροκροτεί τον δράστη, έναν άνθρωπο 23 χρόνων που έχασε τα λογικά του πρόσκαιρα και τίναξε τη ζωή του στον αέρα, έχοντας αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή.

Και ναι, πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά, όχι γιατί ο δράστης του φονικού είναι «κάθαρμα, φασίστας, ρατσιστής» τίποτα από όλα αυτά δεν είναι μάλλον, αλλά γιατί η αυτοδικία, πρέπει να τιμωρηθεί τόσο αυστηρά ώστε η ποινή να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Ο δράστης, έχοντας την εικόνα της μητέρας του με ένα μαχαίρι στο λαιμό, με την συσσωρευμένη εμπειρία μιας κοινωνίας αφημένης στην τύχη της, βούτηξε την καραμπίνα και έκανε ό,τι έκανε. Και η τοπική κοινωνία τον συνόδεψε την επόμενη μέρα στην εισαγγελία, με χειροκροτήματα.

Το απελπισμένο χειροκρότημα της αυτοδικίας που στρώνει το δρόμο σε μιμητές με αφορμή ή χωρίς αφορμή. Αυτό είναι το απολύτως μείζον. Μπροστά μας, απλώνεται μία κοινωνία κατακερματισμένη. Καταχτυπημένη. Απροστάτευτη. Που απέχει μια τρίχα από το να εκτραπεί σε αιματηρούς δρόμους αλληλοσπαραγμού. Με 440.894 συμπολίτες τόσο απελπισμένους, φοβισμένους και ανερμάτιστους που διαμαρτυρήθηκαν ψηφίζοντας μία συμμορία που καλλιεργεί συστηματικά τον πόλεμο «κατά των πάντων Άλλων».

Ακολουθώντας επομένως τον προβληματισμό του θα υποστηρίξουμε ότι δε θέλουμε περισσότερη Αστυνομία. Ήδη ο λαός μας υποχρεωτικά πληρώνει δεκάδες χιλιάδες μέλη των δυνάμεων καταστολής που έχουν ως πρώτιστο καθήκον τους την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και τη φύλαξη των αστών πολιτικών, των μεγαλοδημοσιογράφων και των ανθρώπων του πλούτου, όλων των εχθρών δηλαδή των εργαζομένων. Δεν έχουμε ανάγκη τη διάδοση της οπλοχρησίας-απαίτηση του ΛΑΟΣ, της Χρυσής Αυγής, των εμπόρων και βιομηχάνων όπλων. Δε πρέπει να γίνουμε θύματα της προπαγάνδας όσων καλλιεργούν κλίμα αστάθειας και ανασφάλειας, πριμοδοτώντας την αποδοχή από την κοινωνία μας της δράσης Εθνικιστικών Πολιτοφυλακών, που επί χρήμασι θα προσφέρουν υπηρεσίες Ιδιωτικής Security και θα καταστέλλουν τα κοινωνικά κινήματα. Διακηρυγμένος στόχος της Χρυσής Αυγής, ευσεβής πόθος μιλιταριστικών εντύπων.

Αντίθετα, πιστεύουμε ότι ο εχθρός μας είναι τα κόμματα του αστικού κατεστημένου -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, το αστικό σύστημα εξουσίας. Αυτούς πρέπει να Τιμωρήσουμε, αυτούς πρέπει να Ανατρέψουμε. Δε μπορούμε και δεν Πρέπει να ζήσουμε με τα Μνημόνια, με την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ. Αυτοί και η καπιταλιστική κρίση τους δημιουργούν τα κοινωνικά αδιέξοδα, μας σπρώχνουν στην απελπισία και στην παραβατικότητα. Παράλληλα, μας ωθούν στην αυτοχειρία! Χιλιάδες πλέον τα θύματα, δικοί μας άνθρωποι, που εκτελούνται καθημερινά από τις ταξικές επιλογές τους και τα Μνημόνια Ε.Ε-ΔΝΤ-τραπεζών.

Πρέπει τώρα να αναζητήσουμε άλλους όρους Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αυτοργάνωσης. Να ξεσηκωθούμε. Διεκδικώντας το δίκιο μας και τον πλούτο που παράγει ο μόχθος μας, με αίμα και ιδρώτα.

Πρέπει τώρα να γλιτώσουμε από την συμμορία των Σαμαρά, Βενιζέλου, Καρατζαφέρη, Μιχαλολιάκου, Κουβέλη, Καμμένου. Δε θα μας σώσει όμως, κανένας Αλέξης και καμιά Αλέκα. Η εποχή μας απαιτεί ριζικές ανατροπές και όχι ψευτοδιλήμματα μεταξύ μιας ακροδεξιάς μνημονιακής εκδοχής σαν τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ντρίμπλες ενσωμάτωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε αριστερές διαχειριστικές κυβερνητικές προτάσεις της κυρίαρχης πολιτικής.

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Με μαχητικούς αποφασιστικούς αγώνες, την επόμενη των εκλογών να Ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική και τω Μνημόνιά τους.

Ή Αυτοί, Ή Εμείς.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

diktiospartakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τέλος χρόνου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τέλος χρόνου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ