2012-06-11 12:22:31
Φωτογραφία για Κι΄όμως, ο Ισπανός Δον Κιχώτης, έφαγε χώμα. Άγνωστο το βάθος της κρίσης.
Από τον Βασίλη Μπόνιο 

Για την χειρότερη στιγμή της πολιτικής σταδιοδρομίας του Μαριάνο Ραχόι κάνουν λόγο Ισπανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι το πραγματικό βάθος της κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί. Γι αυτούς η λέξη «διάσωση» είναι αυτή τη στιγμή μια από τις πιο «βρώμικες» του πλανήτη.

-Ο Ραχόι προσπάθησε να μετατρέψει...

την πολιτική πανωλεθρία σε θρίαμβο, σημείωναν δηκτικά. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν βάλει μπρος τον μηχανισμό (παπαγαλάκια) για να μετατρέψει το κρασί σε νερό και να εμφανισθεί ότι η διάσωση είναι μια «γραμμή πίστωσης».

«Η κυβέρνηση θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι κερδίσαμε το λαχείο...» είναι η απάντηση των πολιτικών του αντιπάλων. Μόλις λίγες μέρες πριν-28 Μαίου- ο ίδιος ο Ραχόι δήλωνε πως δεν θα υπάρξει σχέδιο διάσωσης των τραπεζών και ότι η χώρα θα τα καταφέρει μόνη της. Μάλιστα έσπευσε να απαντήσει σε σχόλιο του Ολάντ λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στις ισπανικές τράπεζες.


Τελικά αναγκάστηκε να υποστεί ταπεινωτική ήττα αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Σύμφωνα με αναλυτές οι πραγματικές ανάγκες των ισπανικών τραπεζών ξεπερνούν κατά πολύ τα 100 δις ευρώ και γι αυτές θα υπάρξει μια πρώτη αποτίμηση στα μέσα Ιουλίου, διάστημα στο οποίο ξένοι εμπειρογμώμονες που εργάζονται πάνω στο ισπανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα δώσουν κάποιες πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος του ποσού που απαιτείται.

Στο μεταξύ, όπως ακριβώς συνέβη και στην Ελλάδα, οι υπουργοί της κυβέρνησης του είχαν μαύρα μεσάνυχτα. Κανείς δεν έσπευσε να τους ενημερώσει σχετικά. Ο ίδιος υποδυόμενος τον άνετο εμφανίστηκε στις εξέδρες της Πολωνίας: "Πάω γιατί η ομάδα το αξίζει και επειδή το θέμα έχει επιλυθεί ...», δήλωσε ο Ισπανός Δον Κιχώτης...

Από το kourdistoportocali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο σάκος του μποξ Παπαδάκης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο "σάκος του μποξ" Παπαδάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ