2012-06-11 12:29:23
Φωτογραφία για Η τελικη ευθεια και η τελικη(;) συγκρουση
Πέτρος Τρουπιώτης

   Η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα είναι ίσως η πιο κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία της χώρας  τις επόμενες δεκαετίες. Κι αυτό γιατί είναι η εβδομάδα  κατά την διάρκεια της οποίας θα παγιωθεί η πολιτική κατάσταση  ενόψει των  εκλογών της επόμενης Κυριακής.

 Τα κόμματα θα παίξουν όλα τα χαρτιά τους  μια και όπως φαίνεται υπάρχει ακόμα..........

μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων  πολιτών άλλα και μεγάλος αριθμός πολιτών που δηλώνουν  ότι έχουν αποφασίσει  τι θα ψηφίσουν , φαίνεται  όμως ότι , ανάλογα με τις εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν, εύκολα θα άλλαζαν γραμμή πλεύσης.

  Ουσιαστικά, όσο και αν φαντάζει υπερβολικό, αυτή την εβδομάδα θα δημιουργηθεί το κλίμα που θα οδηγήσει τους πολίτες στις εκλογές την Κυριακή , όπου και θα αποφασίσει εν πολλοίς αν η χωρά , μέσα από δυσκολίες και κακοτράχαλο δρόμο, θα  παραμείνει στην Ευρώπη ή αν θα ακολουθησει άλλο δρόμο, που θα οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις, έστω και με μικρή καθυστέρηση.


 Το δίλημμα όμως είναι Ευρώπη ή άγνωστος δρόμος. Και αυτό το δίλημμα φαίνεται ότι θα είναι και το κυριότερο από τα επιχειρήματα της ΝΔ αυτή ν την εβδομάδα, στον ιδιότυπο αυτό αγώνα ταχύτητας πια των δυο κόμματων , που φαίνεται ότι διεκδικούν τις πρώτες θέσεις.

 Άλλα και ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί μεν Τήνο ΝΔ άλλα και το ΠΑΣΟΚ ότι θέτουν εκβιαστικά διλήμματα, φαίνεται ότι μπαίνει και αυτός στο ίδιο εκβιαστικό πολιτικό τρυκ.

ΣΥΡΙΖΑ ή κοινωνική καταστροφή , είπε χαρακτηριστικά ο Α Τσίπρας μιλώντας την περασμένη Παρασκευή και αυτή θα είναι όπως φαίνεται η γραμμή των τελευταίων ήμερων.

 Επιχείρημα του θα είναι πως με τα άλλα κόμματα θα συνεχίσει το σκληρό μνημόνιο ενώ με τον ίδιο στην εξουσία θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη.

   Όμως , εδώ φαίνετε  ότι θα είναι και το μεγάλο σημείο αντιπαράθεσης. Η ΝΔ , άλλα και άλλα κόμματα , όπως το ΠΑΣΟΚ άλλα και η ΔΗΜΑΡ , θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν στον μέσο αγανακτισμένο πολίτη , ότι δεν θα πρέπει να ψηφίσει και πάλι με θύμο και αγανάκτηση , άλλα με μελέτη των δεδομένων και με προσοχή στο αύριο. Και ενώ ο μεν ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να πείσει ότι το αύριο με τις δίκες του κινήσεις θα είναι καλύτερο, τα άλλα κόμματα θα προσπαθήσουν να κάνουν σαφές ότι ΅τυχοδιωκτικες΅  προτάσεις και κινήσεις του κόμματος αυτού , μπορεί να οδηγήσουν σε αδιέξοδο την χωρά , βγάζοντας την από το ευρώ και δημιουργώντας καταστάσεις ακραίας φτώχιας.

 Αυτό το τελευταίο σενάριο προσπαθεί να διασκεδάσει με ολους τους τρόπους ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζοντας ακόμα και τις γενικές περί του μνημονίου θέσεις του, προκαλώντας όμως  μεγαλύτερη σύγχυση.

  Από την άλλη , κυρίως η ΝΔ, δεν θέλει να  υπερβάλλει στην παρουσίαση της μαύρης εικόνας της Ελλάδας της δραχμής, μια και είναι πιθανόν κάτι τέτοιο να λειτουργήσει αντίθετα , αφού κανείς δεν θέλει να ακούει το δύσκολο αύριο. Και συνήθως ΅την νύφη πληρωνει ΅ ο μεταφορέας των κακών ειδήσεων.

  Όπως δείχνουν τώρα τα πράγματα, παρά την ύπαρξη ακόμα μεγάλου αριθμού αναποφάσιστων άλλα και ταλαντευόμενων, το Ευρωπαϊκό, ας πούμε , μέτωπο είναι συνολικά  μεγαλύτερο και η ΝΔ βρίσκεται στην πρώτη και κρίσιμη θέση.

 Όμως ακόμα όλα κρίνονται, αφού μια εβδομάδα είναι, στις σημερινές συνθηκες, τεραστιος πολιτικός χρόνος 

   [email protected]
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ