2012-06-11 16:02:15
Φωτογραφία για «Παίξαμε και χάσαμε, μην μας πυροβολείτε!», λέει ο Alonso
Υπεραμύνθηκε της στρατηγικής της ομάδας του ο Fernando Alonso. 

Ο Ισπανός πραγματοποίησε ένα pit stop με αποτέλεσμα στους τελευταίους γύρους να μην έχει καθόλου πρόσφυση καθώς τα ελαστικά του είχαν «τελειώσει».

Aυτό είχε ως αποτέλεσμα στους τελευταίους γύρους όχι μόνο να χάσει την πρωτιά, αλλά να τερματίσει τελικά 5ος. Ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τόνισε πως ήταν μια επιλογή που εκ των προτέρων γνώριζαν ότι εμπεριείχε υψηλό ποσοστό ρίσκου, αλλά ήθελαν να παίξουν το χαρτί τους μιας και ο στόχος τους ήταν η νίκη.

«Σήμερα προσπαθήσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα, αλλά πήραμε ρίσκο να κάνουμε ένα pit stop και δεν βγήκε. Όταν ο Hamilton μπήκε στα pits για 2η φορά, επιλέξαμε να παίξουμε το χαρτί μας: τώρα είναι εύκολο να πούμε ότι δεν έπρεπε να κάνουμε αυτήν την επιλογή, αλλά θα σήμαινε ότι δεν δοκιμάσαμε τίποτα και θα είχαμε χάσει τη θέση μας από τον Vettel», είπε ο Alonso.


«Οι τελευταίοι γύροι ήταν πολύ μεγάλοι: τα ελαστικά μου έχασαν πρόσφυση ξαφνικά και ήμουν πολύ αργός για να υπερασπιστώ τη θέση μου. Οι μηχανικοί έλεγαν να κρατηθώ, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω. Το πραγματικό πρόβλημα ήταν η φθορά των ελαστικών, σίγουρα όχι η στρατηγική, η οποία στη χειρότερη μας κόστισε μια θέση, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι με την ίδια στρατηγική καταφέραμε να περάσουμε μπροστά από τον Vettel στο πρώτο σταμάτημα. Το μονοθέσιο ήταν ανταγωνιστικό σε όλο τον αγώνα: δεν ήμουν ο ταχύτερος διότι η McLaren εδώ ήταν πολύ γρήγορη, αλλά σίγουρα κάναμε ένα βήμα εμπρός στην απόδοση. Πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε τη φθορά των ελαστικών. Μπορεί να επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως μερικούς βαθμούς περισσότερους ή λιγότερους θερμοκρασίας, παρότι εδώ θα έφταναν έτσι κι αλλιώς στο τέλος της ζωής τους. Δεν είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα ελαστικών, αλλά κάθε λεπτομέρεια μετράει και πρέπει να την εξετάζουμε αν θέλουμε να κερδίσουμε. Για πρώτη φορά φέτος, δεν προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά και στοχεύσαμε στη νίκη. Είναι θετικό σημάδι και τώρα πρέπει να το επιβεβαιώσουμε σε Βαλένθια και Silverstone. Επιστρέφουμε σπίτι με περισσότερη αυτοπεποίθηση, διότι αυτό ήταν σημαντικό βήμα μπροστά όσον αφορά την εξέλιξη του μονοθεσίου», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Felipe Massa, που τερμάτισε στη 10η θέση, τα είχε με τον εαυτό του για το λάθος που έκανε στην αρχή του αγώνα. «Είμαι εκνευρισμένος με τον εαυτό μου για το λάθος στη στροφή 1. Έχασα την επαφή μου με το πρώτο group και μετά τα ελαστικά μου είχαν πολλές δονήσεις, έπρεπε λοιπόν να μπω νωρίς στα pit. Μετά προσπάθησα να μεγαλώσω το stint μου, ελπίζοντας να μην σταματήσω ξανά. Δυστυχώς, στο τέλος έπρεπε να κάνω pit stop διότι τα ελαστικά είχαν καταστραφεί. Ίσως αν κάναμε πιο νωρίς το τελευταίο pit stop να με έφερνε μπροστά από τον Kobayashi, αλλά δεν θα άλλαζε κάτι περισσότερο. Είμαι απογοητευμένος διότι ήμασταν ανταγωνιστικοί. Τώρα είμαστε εκεί που πρέπει, παλεύουμε με τους πρώτους, κάτι που δεν συνέβαινε. Η 10η θέση δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες μας. Τώρα είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Ήταν ένα τριήμερο που πάντα παλεύαμε για τις πρώτες θέσεις και βελτιωθήκαμε σε όλους τους τομείς και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση για την υπόλοιπη σεζόν».

Ο επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali είπε: «Σήμερα κάναμε δύο λάθη: δεν καλύψαμε τη διαφορά από τον Vettel όταν ο Γερμανός έκανε το 2o pit stop και ο Felipe έκανε τετακέ νωρίς στον αγώνα. Έχοντας υπόψη όλα αυτά το πρώτο λάθος μας κόστισε αρκετό χρόνο, ενώ το δεύτερο ήταν μεγαλύτερο, γιατί ο Felipe που παρόλα αυτά είχε ένα καλό Σαββατοκύριακο μετά από αυτό του Μonaco, είχε το ρυθμό να παραμείνει μπροστά από το γκρουπ. Έχοντας κάνει αυτήν την αρχική ανάλυση πρέπει να κοιτάξουμε το Σαββατοκύριακο από πλευράς Πρωταθλήματος. Ο Fernando είναι μόνο 2 βαθμούς από τον πρώτο και η F2012 ξαναέγινε ανταγωνιστική αρκετά για να παλέψει με τους καλύτερους. Παρόλα αυτά ήταν σημαντικό που πήραμε βαθμούς σε μια τέτοια πίστα, η οποία σίγουρα δεν μας ταίριαζε».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ