2012-06-11 18:50:02
Φωτογραφία για Διατάσεις για απίστευτη ενέργεια από το πρωί!
Η άσκηση τις πρωινές ώρες είναι το καλύτερο για να έχετε απίστευτη ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να γίνεται σε καθημερινή βάση, αλλά αν αποκτήσετε αυτό το συνήθειο, τότε θα δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά.

Ακόμα και όταν δεν δίνουμε χρόνο, στον εαυτό μας, για να ασκηθούμε το πρωί, τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να ξεκινήσουμε την μέρα μας με ζωντάνια;

Να θυμηθούμε ότι ο οργανισμός παράγει τις μεγαλύτερες ποσότητες τεστοστερόνης μεταξύ 7-9 τι πρώτες πρωινές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός είναι έτοιμος για κάθε σωματική εργασία εκείνη την ώρα, άσχετα αν νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο ύπνο.

Μια καλή εναλλακτική είναι να κάνουμε διατατικές ασκήσεις ή αλλιώς stretching. Είναι ασκήσεις που έχουν σαν στόχο να μεγαλώσουν το μήκος των μυών και να αποτρέψουν οποιαδήποτε μορφής κούρασης ή πιασίματος σε ολόκληρο το σώμα μας.


Ποιες όμως είναι αυτές οι ασκήσεις, που θα μας ευεργετήσουν και θα μας κάνουν να νιώσουμε όμορφα κατά τη διάρκεια της μέρας;

Αν δείτε στην πρώτη φωτογραφία, θα διαπιστώσετε ότι αν φέρουμε τον αγκώνα πίσω από το κεφάλι μας και πιέσουμε ελαφρά θα νιώσουμε ένα ελαφρύ τράβηγμα στα πλάγια μέρη της πλάτης. Ειδικά αν κοιμηθήκαμε στραβά θα αισθανθούμε πολύ πιο άνετα. Οι ειδικοί λένε ότι όλο το άγχος και η κούραση μαζεύετε στη πλάτη και ειδικά ψηλά στους ώμους, για αυτό θα διαπιστώσετε ότι όταν είμαστε κουρασμένοι καμπουριάζουμε λίγο.

Ακόμα μια άσκηση είναι να ανοίξουμε τα πόδια μας απο όρθια θέση, σε μεγαλύτερο άνοιγμα από το άνοιγμα των ώμων και να προσπαθήσουμε να κάνουμε δίπλωση με τα 2 μας χέρια προς το ένα πόδι και αντίστοιχα το ίδιο προς το άλλο. Αν νιώθουμε πιασμένη τη μέση μας και τους γλουτούς θα νιώσουμε ένα ελαφρύ τράβηγμα στους ραχιαίους μύες και στους μύες πίσω από τα πόδια (οπίσθιους μηριαίους).

Τέλος αν έχουμε και λίγο χρόνο ακόμα καλό είναι να κάτσουμε σε εδραία θέση και να φέρουμε τα πόδια στη διάσταση. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δίπλωση προς τα εμπρός με τα χέρια να έχουν τάση να ακουμπήσουν το αντίστοιχο πόδι. Παραλλαγή της άσκησης είναι να πιέσουμε και τα 2 χέρια, προς το ένα πόδι και αντίστοιχα προς το άλλο.

Όλες οι κινήσεις, που κάνουμε πρέπει να έχουν στατική θέση και πάντα με τάση για να τεντώσουμε τους μύες. Πιέζουμε ελαφριά στην αρχή για περίπου 15 δευτερόλεπτα και μετά η πίεση αυξάνεται για ακόμα 5 δευτερόλεπτα. Όση ώρα κάνετε την άσκηση θα πρέπει να αναπνέεται κανονικά και βαθειά.

Δοκιμάστε τις συγκεκριμένες ασκήσεις και θα καταλάβετε μεγάλες διαφορές. Το σίγουρο είναι ότι σιγά – σιγά θα σας γίνει ένα καλό συνήθειο, που δεν θα αμελείτε ποτέ.

Christos Ntourziotis

Fitness and swim instructor
beu.com.cy
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ