2012-06-11 22:55:25
Φωτογραφία για ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Κύκλωμα που διακινούσε παράνομα μετανάστες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Συνελήφθησαν τρία μέλη του...

κυκλώματος, ένας αλλοδαπός που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» και δύο υπάλληλοι του αεροδρομίου.

Συνελήφθησαν επίσης, πέντε αλλοδαποί που επιχειρούσαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, συνέλαβαν στις 8 και 9 Ιουνίου τρία εκ των μελών του κυκλώματος στους χώρους του αεροδρομίου εκ των οποίων έναν 45χρονο υπήκοο Ιράν, ο οποίος ήταν ο «αρχηγός» και δύο υπαλλήλους του αεροδρομίου ηλικίας 32 και 43 ετών. Συνελήφθησαν επίσης πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, τη στιγμή που προσπαθούσαν με πλαστά διαβατήρια να εξέλθουν παράνομα από την Ελλάδα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το κύκλωμα, κατά το τελευταίο τουλάχιστον επτάμηνο, προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Εκεί τους παραλάμβαναν οι δύο υπάλληλοι του αεροδρομίου οι οποίοι τους οδηγούσαν στις πύλες εξόδου, μέσω σημείων διέλευσης που χρησιμοποιούνται μόνο από υπαλλήλους χρησιμοποιώντας τις προσωπικές τους μαγνητικές κάρτες πρόσβασης για το άνοιγμα των θυρών ασφαλείας, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τους αστυνομικούς ελέγχους. Οι δύο υπάλληλοι για κάθε διακινούμενο αλλοδαπό εισέπρατταν το ποσό των  500 ευρώ. 

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

- Πέντε πλαστά διαβατήρια Βουλγαρικών Αρχών, με αντίστοιχες ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης, με προορισμό Ευρωπαϊκή χώρα.

- Δύο ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου υπαλλήλων αεροδρομίου

- Το χρηματικό ποσό των 3.840 ευρώ.

- Εννέα κινητά τηλέφωνα.

- Δύο τραπεζικές κάρτες.

- Χειρόγραφες σημειώσεις αεροπορικών πτήσεων.

- Ενα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ