2012-06-12 00:23:52
Φωτογραφία για ΓΚΕΤΣΕΒΙΤΣΙΟΥΣ: ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!
Στους τομείς που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην ονειρεμένη φετινή πορεία μέχρι την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά και την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, αναφέρθηκε ο Λιθουανός φόργουορντ των ερυθρόλευκων, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Ο Γκετσεβίτσιους σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «delfi.lt», μίλησε εκτενώς για τη φετινή σεζόν που έζησε στον Ολυμπιακό, τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη, το μέλλον του και φυσικά την Εθνική της χώρας του στην οποία δεν κλήθηκε!

Αναλυτικά:

«Οι διοικητικοί ηγέτες του συλλόγου επέλεξαν πολύ σοφά τους παίκτες για την ομάδα. Παίκτες που δεν θα έπαιζαν για τα ποσοστά τους, αλλά για την ομάδα. Ήταν πολύ προσεκτικοί όχι μόνο για το τι παίκτης είσαι, αλλά και τι άνθρωπός είσαι» ήταν τα πρώτα λόγια του Λιθουανού γκαρντ του Ολυμπιακού για να συμπληρώσει:

«Για μένα δεν υπήρχε το “δώσ’ μου τη μπάλα”. Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην ομάδα. Ίσως αυτό να μην ήταν ο κύριος λόγος της επιτυχίας μας, αλλά ήταν κάτι που συνέβαλλε σημαντικά στο ότι μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα, δεν πανικοβληθήκαμε. Δουλέψαμε με ηρεμία, ξέραμε τι έπρεπε ακριβώς να κάνουμε, βρισκόμασταν υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, οπότε ήρθαν τα αποτελέσματα».


Γρήγορα γρήγορα ο διάλογος με τον Λιθουανό δημοσιογράφο πήγε στον Βασίλη Σπανούλη με τον «Γκέτσε» να απαντά: «Τι έμαθα από τον Σπανούλη; Πρώτα από όλα την ανθρώπινη πλευρά. Κάθε στιγμή, ο σούπερ σταρ, ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη και ιδίως σε αυτή τη σεζόν, ήταν απλά εξαιρετικός. Ήταν πολύ απλό... Πολύ φιλικός και επαγγελματίας. Κοίταγε και τη δική μας δουλειά, έτοιμος να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή να με συμβουλεύσει», ενώ για το γεγονός ότι δεν πολυ-αγωνίστηκαν μαζί ανέφερε ότι «είναι γιατί συνήθως άλλαζα τον Σπανούλη. Δεν παίζαμε μαζί αλλά συνήθως τον άλλαζα ώστε να ξεκουραστεί. Είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, σε αυτό το επίπεδο ο Σπανούλης να παίζει 30 λεπτά και περισσότερο. Δεν ήταν κάτι που θα νευρίαζε, αλλά ήταν κάτι που μου έμαθε πολλά και απλά περίμενα τη δική μου ευκαιρία».

Για τον δικό του ρόλο στην ομάδα, ανέφερε ότι «έχω αρχίσει να το συνηθίζω. Είχα συνηθίσει σε έναν διαφορετικό ρόλο, αλλά έπρεπε να καταλάβω πως ο Ολυμπιακός δεν με αγόρασε για έναν παίκτη που θα ξεκινούσα στην πεντάδα όπως συμβαίνει με τον Σπανούλη. Είναι λογικό και κατανοητό. Ηξερα πού πηγαίνω να παίξω και τι θα με περίμενε εκεί. Φυσικά μέσα στη σεζόν, υπήρξαν άσχημες στιγμές, αλλά αυτά υπάρχουν παντού και ισχύουν γι όλους. Προσπάθησα να δώσω το καλύτερο, φυσικά να βελτιώνομαι μέσα από τις προπονήσεις. Είτε κέρδιζα περισσότερο χρόνο είτε όχι, έπρεπε η αυτοπεποίθησή μου να μεγαλώνει εξίσου».

Ο Γκετσεβίτσιους ερωτηθείς για το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου στο «Final Four της Κωνσταντινούπολης έδωσε την δική του εξήγηση: «Μετά το τουρνουά, ο μάνατζέρ μου είπε να μην ανησυχώ, γιατί αυτό ήταν το πλάνο. Στον ημιτελικό, έπρεπε να παίξουμε υψηλού επιπέδου άμυνα απέναντι στον Ναβάρο, η οποία θα ερχόταν από όλη την ομάδα. Ήταν μία απόφαση του προπονητή, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Με βοήθησε στο να καταλάβω. Λίγο αργότερα, στη σειρά των τελικών, μου είπε να μπω και να παίξω με ηρεμία».

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ο Γκετσεβίτσιους είχε μόνο καλά λόγια να πει: «Τα πάντα τα κάνει σοφά... Ξέρει πότε να σε “τιμωρήσει”, πότε να σε... συγχωρέσει. Είναι ένας άνθρωπος που κουβαλά μεγάλη εμπειρία, που σε βοηθά μέσα από την προπόνηση να βελτιώνεσαι συνέχεια. Από την άλλη πλευρά, αν κάνεις... ανοησίες, κάθε προπονητής αντιδρά. Ιδίως οι Σέρβοι» ενώ για το τί έκανε ώστε να σημειώσουν την επική ανατροπή στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ, υποστήριξε πως «νικήσαμε εξαιτίας της ηρεμίας που μας μετέδωσε ο προπονητής μας. Κρίνοντας από τις αντιδράσεις του, πίστευα ότι θα παίρναμε τη νίκη στον ημιτελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα και μετά στον τελικό. Όπως συνήθως στους τελικούς, και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά αλλά όταν ο Μίλος Τεόντοσιτς μας «χτύπησε» με τα τρίποντα, αποσυντονιστήκαμε. Ο προπονητής μάς απέβαλε το άγχος, ξεκινήσαμε να παίζουμε καλύτερα και ξέραμε τον τρόπο να φτάσουμε στη νίκη. Μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η ΤΣΣΚΑ έχασε τον τελικό, αλλά... συνέβη»!

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ανήκει στο γκρουπ των παικτών που η ομάδα έχει στη δικαιοδοσία την οψιόν καταγγελίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ο Ολυμπιακός μέχρι τις 15 Ιουλίου «καταγγείλει» το συμβόλαιο του παίκτη (διακοπή δηλαδή), με ένα μικρό ποσό, η συνεργασία λύεται. Τα μηνύματα βέβαια μιλούν για το αντίθετο. Ότι μάλλον δεν θα υπάρξει κάποια καταγγελία στο συμβόλαιο με τον Γκετσεβίτσιους και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Στην συνέχεια ο Γκέτσε» αναφέρθηκε και στουςδιοικητικούς ηγέτες του Ολυμπαικού, τους αδελφούς Αγγελόπουλους: «Οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού μου είπαν ότι έμειναν ευχαριστημένοι από το παιχνίδι μου. Με αγόρασαν γι’ αυτό που έκανα. Επίσης, κι εγώ από την πλευρά μου, δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα, από την οργάνωση, από την πόλη. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μου ανανεώσει το συμβόλαιο μέχρι τις 15 Ιουλίου αλλά νομίζω ότι θα το κάνουν νωρίτερα. Φυσικά, ποτέ δεν ξέρεις, αλλά νομίζω ότι θα παραμείνω. Νομίζω ότι η επόμενη σεζόν θα είναι πιο εύκολη για μένα, ειδικά αν μείνει ο κόουτς Ίβκοβιτς, που ήδη με γνωρίζει».

Για την μη κλήση του στην Εθνική Λιθουανίας τόνισε: «Απλώς διάβασα τις κλήσεις στο ίντερνετ. Οι λόγοι; Αυτό που έχω ακούσει στη συνέντευξη του κόουτς. Έχω τη γνώμη μου αλλά δεν το καταλαβαίνω», στη συνέχεια μίλησε και για την Ελλάδα, λέγοντας πως «επέστρεψαν στην ομάδα ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης που έκαναν μία εξαιρετική σεζόν. Ο Παπανικολάου σημείωσε σημαντική βελτίωση. Οι Έλληνες έχουν καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και τον Ζούρο προπονητή, για τον οποίο ο Σπανούλης μού είπε ότι είναι πολύ έξυπνος. Νομίζω ότι οι Έλληνες θα είναι στους Ολυμπιακούς αγώνες».

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους μίλησε και για την ατμόσφαιρα που συνάντησε στα ελληνικά γήπεδα, λέγοντας αρχικά πως «η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Όταν συναντιούνται οι οπαδοί της Λιέτουβος Ρίτας με αυτούς της Ζαλγκίρις, χωρίζονται στη μέση. Στην Ελλάδα όμως, δεν θα το δεις αυτό. Όταν ο αγώνας είναι στον Πειραιά θα το δεις κόκκινο, όταν είναι στην Αθήνα, το γήπεδο θα είναι πράσινο». Στη συνέχεια εστίασε σε «μία διαφορά με τους Λιθουανούς, είναι πως εκεί (σ.σ. Ελλάδα) στέκονται συνεχώς όρθιοι. Φυσικά οι άνθρωποι στη Λιθουανία αγαπάνε εξίσου το μπάσκετ, αλλά οι Έλληνες είναι απλά τρελοί. Και όχι απλώς στέκονται όρθιοι, αλλά δημιουργούν μία καυτή ατμόσφαιρα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ