2012-06-12 04:30:03
Φωτογραφία για Μεξικό: Σε ισχύ νομοθεσία κατά της κλιματικής αλλαγής
Ο κ. Καλντερόν είπε στο Twitter ότι το Μεξικό μπορεί να γίνει «η πρώτη αναπτυσσόμενη χώρα που ενσωματώνει νόμους κατά της κλιματικής αλλαγής».Η νομοθεσία, που θέτει στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είναι μόλις η δεύτερη στον κόσμο.

Τα μέτρα είχαν περάσει από τη Γερουσία τον Απρίλιο με 78 ψήφους υπέρ και μηδέν ψήφους κατά.

«Παγκόσμιος Ηγέτης»

«Το Μεξικό έχει δεσμευθεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 30% μέχρι το 2020 και κατά 50% μέχρι το 2050», είπε ο κ. Καλντερόν σε άλλο tweet.

«Ο νόμος αυτός αποτελεί ένα μέρος των προσπαθειών που έχει χαρακτηρίσει το Μεξικό ως τον παγκόσμιο ηγέτη στην προστασία του περιβάλλοντος», πρόσθεσε.

Ο νόμος υπεγράφη την Τρίτη κατά την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Επιπλέον, εκτός από τον καθορισμό του στόχου για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, προβλέπει ότι μέχρι το 2024 το 35% της ενέργειας του Μεξικού θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές και οι κρατικές υπηρεσίες θα υποχρεούνται να τις χρησιμοποιούν.


Παρά το γεγονός ότι είναι ο έκτος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, η σημασία του πετρελαίου έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό, σύμφωνα με ανταποκριτές.

Προβλέπεται επίσης η καθιέρωση ενός συστήματος εμπορίας για τις άδειες των εκπομπών αερίων.

Η μόνη παρόμοια νομοθεσία που έχει μέχρι σήμερα θεσπιστεί σε άλλα μέρη του πλανήτη είναι από τη βρετανική κυβέρνηση το 2008. Η Βρετανία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 80% μέχρι το 2050.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ