2012-06-12 08:51:03
Φωτογραφία για Καραβάνι αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από ομογενείς της Νέας Υόρκης
Την ευαισθησία τους έδειξαν για ακόμα μία φορά οι Έλληνες της Αμερικής και συγκεκριμένα της Νέας Υόρκης, οι οποίοι προσέφεραν τη βοήθειά τους σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Το μεγάλο καραβάνι αλληλεγγύης με ανθρωπιστική βοήθεια προς την γνωστή για το έργο και την συνολική η προσφορά της στα παιδιά που έχουν ανάγκη «Κιβωτός του Κόσμου» έφτασε πριν από λίγες ημέρες στον προορισμό του, στο λιμάνι του Πειραιά.

Το κοντέϊνερ που περιέχει είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια παρέλαβε ο επικεφαλής της οργάνωσης πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου. Με τη σειρά της η οργάνωση θα το διανέμει σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη από βοήθεια και υποστήριξη.

Η βοήθεια με τον επισιτισμό, τα ρούχα και τα φάρμακα είναι ο σκοπός της μεγάλης εκστρατείας που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2012 το GreekAmericanNewsAgency, με τον συμβολικό και σημειολογικό τίτλο «για τα παιδιά του κόσμου».


Στο πλευρό της «Κιβωτός του Κόσμου» στάθηκε ο μεγάλος τοπικός ομογενειακός ραδιοφωνικός σταθμός «Hellas fm». Μάλιστα από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του, Νικόλαος Φύλλας και η διευθύντρια, Αικατερίνη Λιβάνη, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και την πρόσκληση του πρακτορείου αλλά κυρίως ευαισθητοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο όταν άκουσαν την αγωνιώδη έκκληση που είχε απευθύνει ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου προς τους Ελληνοαμερικανούς με συνέντευξη προς το πρακτορείο.

Η εκστρατεία αυτή υποστηρίχθηκε επίσης και με μια επιταγή με το συμβολικό ποσό των 2000 δολαρίων που απέστειλε προς την «Κιβωτός του Κόσμου» ο ομογενειακός οργανισμός της ένωσης ιδιοκτητών ακινήτων.

Η εκστρατεία συνεχίζεται και έχει μόνιμο χαρακτήρα - όσο η κρίση και η οικονομική ύφεση θα μαστίζει την Ελλάδα – άρα κάθε βοήθεια είναι σημαντική.

Η εκστρατεία του πρακτορείου ξεκίνησε από τα τέλη του Δεκεμβρίου 2011 με συνεχή άρθρα και παροτρύνσεις προς γνωστούς ΕλληνοΑμερικανούς να συνδράμουν. Η εκστρατεία του πρακτορείου GreekAmericanNewsAgency συνεχίζεται αθόρυβα και σε άλλες πολιτείες σε συνεργασία και με άλλους ομογενειακούς φορείς χωρίς να διαφημίζεται και να προβάλλεται, πέρα από τα διαδικτυακά spot που είναι πλέον διάσπαρτα στο διαδίκτυο.

Δυστυχώς παρατηρήθηκαν φαινόμενα ανταγωνισμού από άλλους ομογενειακούς φορείς που αμέσως μετά την συγκεκριμένη εκστρατεία ανακοίνωσαν ανάλογες προσπάθειες υποστήριξης προς την Ελλάδα, για καθαρά ανταγωνιστικούς προς το συγκεκριμένο πρακτορείο λόγους, όπως προέκυψε στη συνέχεια.

Τελικά όλες οι ανακοινώσεις έμειναν απλά ανακοινώσεις, όπως για παράδειγμα η προσπάθεια που ανακοίνωσε αργότερα η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, όπου παρά το γεγονός ότι και εκεί έστω και σε μικρότερη κλίμακα οι ομογενείς ανταποκρίθηκαν πηγαίνοντας στα γραφεία της οργάνωσης ρουχισμό, εντούτοις δυστυχώς, όπως επώνυμα στελέχη της οργάνωσης κατήγγειλαν παρατηρήθηκαν φαινόμενα πλιάτσικου στα είδη ρουχισμού που είχαν συγκεντρωθεί στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια που προορίζονταν για την Ελλάδα σε οργανώσεις που θα αναλάμβαναν εν συνεχεία να διανέμουν σε όσους έχουν ανάγκη τα διάφορα προς διάθεση είδη.

Τελικά όπως έχει καταγγελθεί, εγείροντας ταυτόχρονα μείζον θέμα ηθικής τάξης για την διοίκηση της ομογενειακής οργάνωσης, η οποία εν μέσω εσωτερικών εκλογών που έχουν οργανωθεί για την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 αλληλοσπαράσσεται, με αποτέλεσμα τα λιγοστά είδη ρουχισμού που έχουν στοιβαχτεί ατάκτως στα γραφεία της οργάνωσης να σαπίζουν εδώ και καιρό… Χωρίς να υπάρχει τελική μέριμνα για την διανομή τους, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα όπως είχαν με τυμπανοκρουσίες ανακοινώσει ο πρόεδρος της οργάνωσης Ηλίας Τσεκερίδης και ο γεν. γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας.

Με αφορμή αυτό το θλιβερό περιστατικό αλλά και άλλες εξίσου σοβαρές καταγγελίες περί εξαπάτησης ομογενών σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ που έχουν περιέλθει εις γνώση για προσπάθειες εξαπάτησης τους από διάφορους επιτηδείους προς τοπικά ομογενειακά ΜΜΕ, κοινή απόφαση όλων όσων συμμετέχουν στην μεγάλη προσπάθεια εκστρατεία που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του συγκεκριμένου πρακτορείου (GreekAmericanNewsAgency) είναι να αποφευχθούν οποιεσδήποτε ενέργειες αυτοπροβολής, από οποιοσδήποτε-φορέα ή πρόσωπο - συμμετέχουν συνειδητά και ενεργά στην προσπάθεια αυτή.

Μια γιγάντια προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει αθόρυβα από τα τέλη του 2011, με στόχο το αποτέλεσμα όπως θα δείτε παρακάτω από ένα και μόνο ενδεικτικό βίντεο και όχι την αυτοπροβολή ή την αυτοδιαφήμιση. Ακολούθησαν και άλλες πρωτοβουλίες υποστήριξης αδύναμων οικονομικά ομάδων από φορείς και ιδρύματα της Ομογένειας των ΗΠΑ που δημιουργήθηκαν για αυτό τον σκοπό, να υποστηρίξουν δηλαδή αδύναμους οικονομικά στην Ελλάδα με πιο σημαντική εκείνη της Ιεράς Αρχ. Αμερικής η οποία πρόσφατα με αφορμή επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου στην Ελλάδα παραδόθηκε επιταγή αξίας 500.000 δολάρια προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Μέρος των χρημάτων αυτών θα πάει για τα συσσίτια της Ιεράς Αρχ. Αθηνών και ένα άλλο μέρος θα διανεμηθεί σε μεγάλες μητροπόλεις όπως αυτή της Θεσσαλονίκης που καθημερινά οργανώνονται συσσίτια.

Για την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει το GreekAmericanNewsAgency αλλά και στιγμιότυπα από την παραλαβή του κοντέϊνερ με την ανθρωπιστική βοήθεια μιλά στην κάμερα ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου εμπνευστής και δημιουργός της «Κιβωτού του Κόσμου».

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε εδώ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ