2012-06-12 11:07:05
Φωτογραφία για ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...
Στον Ολυμπιακό εξετάζουν την περίπτωση επιστροφής του Φερνάντο Μπελούτσι, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "redplanet.gr".

Αναλυτικά Είναι γεγονός πως στον Ολυμπιακό ψάχνουν έναν επιτελικό μέσο για την ενδεκάδα τους, έναν δημιουργικό χαφ ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί είτε στον άξονα δίπλα στον "κόφτη", είτε στην επιθετική γραμμή των ερυθρολεύκων πίσω από τον σέντερ φορ. Έναν νεαρότερο, δηλαδή, Αριέλ Ιμπαγάσα θέλουν οι ερυθρόλευκοι και για αυτόν τον λόγο εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις παικτών που να συγκεντρώνουν αυτά τα στοιχεία.

Σαφώς και στην λίστα του Ολυμπιακού βρίσκεται σε περίοπτη θέση ο 26χρονος Πορτογάλος χαφ, Πάουλο Μασάδο, της Τουλούζ, αλλά οι ερυθρόλευκοι έχουν αρχίσει να σκέφτονται και μία περίπτωση παίκτη από τα παλιά. Ο λόγος για τον 29χρονο Αργεντινό (10/9/1983) μεσοεπιθετικό, Φερνάντο Μπελούτσι, ο οποίος κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα με τους Πειραιώτες, στην πρώτη σεζόν (2008/09) του Ερνέστο Βαλβέρδε στο μεγάλο λιμάνι
. Ο Λατινοαμερικανός χαφ είχε έρθει στον Ολυμπιακό με μεταγραφή από την Ρίβερ Πλέιτ στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2007-08, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει τα 6.500.000 ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του. Ο Φερνάντο Μπελούτσι, μάλιστα, αγωνίστηκε και στην φάση των "16" του Champions League, όταν και οι ερυθρόλευκοι είχαν αντιμετωπίσει τότε την Τσέλσι απ' την οποία και αποκλείστηκαν στη συνέχεια. Συνολικά πήρε δύο Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στις 5 Ιουλίου του 2009, όμως, η τότε διοίκηση του Σωκράτη Κόκκαλη τον πούλησε με το ποσό των 5.000.000 ευρώ στην Πόρτο, εκτιμώντας πως ο παίκτης δεν είχε προσφέρει τα αναμενόμενα στο μεγάλο λιμάνι, αλλά και τονίζοντας πως η προσφορά των Πορτογάλων ήταν πολύ καλή για να μην την δεχτούν. Μάλιστα η μεταγραφή έγινε πολύ γρήγορα, με τον Αργεντινό μέσο να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Πόρτο έως το 2013. Οι "δράκοι", μάλιστα, έχοντας σε μεγάλη εκτίμηση τις δυνατότητες του, τοποθέτησαν στη συμφωνία και ρήτρα αποδέσμευσης που έφτασε τα 30.000.000 (!) ώστε να αποφύγουν μελλοντικούς υποψήφιους μνηστήρες, εκτιμώντας πως η απόδοση και η τιμή του παίκτη θα εκτοξευθεί στη συνέχεια.

Δανεικός στην Τζένοα και επιστροφή στο Ντραγκάο

Αυτό, βέβαια, δεν συνέβη ποτέ. Ο Φερνάντο Μπελούτσι πραγματοποίησε, όντως, ορισμένες καλές εμφανίσεις με την φανέλα της Πόρτο, αλλά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει όπως περίμεναν οι περισσότεροι στο στρατόπεδο των μπλε.. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι "δράκοι" να τον παραχωρήσουν την περασμένη σεζόν ως δανεικό στην Τζένοα, τοποθετώντας οψιόν αγοράς στα 3.500.000 ευρώ. Ούτε οι Ιταλοί, όμως, ενθουσιάστηκαν με τις δυνατότητες του Αργεντινού χαφ, με αποτέλεσμα να μην την ενεργοποιήσουν και να τον αφήσουν να επιστρέψει στο "Ντραγκάο".

Ο Φερνάντο Μπελούτσι, λοιπόν, γύρισε στην Πόρτο, ώστε να διανύσει την τελευταία του σεζόν με την ομάδα βάση του συμβολαίου του, το οποίο και λήγει το καλοκαίρι του 2013. Οι "δράκοι", πάντως, όχι απλά δεν δείχνουν την διάθεση ώστε να του ανανεώσουν το συμβόλαιο, αλλά ψάχνουν και σύλλογο ώστε να τον πουλήσουν. Με δεδομένο, βέβαια, πως ο Αργεντινός μέσος φέτος κλείνει τα 29 του χρόνια, σε συνδυασμό πως στο τέλος της σεζόν μένει ελεύθερος, "αναγκάζει" τους Πορτογάλους να ρίξουν την τιμή του παίκτη.

Έχει τα στοιχεία που ψάχνουν στον Ολυμπιακό

Και κάπου εκεί προέκυψε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι είναι ενήμεροι για την διάθεση της Πόρτο να τον παραχωρήσει και στον Πειραιά εξετάζουν και πάλι την περίπτωση του Φερνάντο Μπελούτσι. Δεν έχουν προχωρήσει σε καμία επίσημη κίνηση, αλλά ο Αργεντινός συγκεντρώνει ορισμένα καλά στοιχεία και για αυτό σκέφτονται "ζεστά" την περίπτωση του.

Καταρχάς γνωρίζει την ομάδα, όντας ποδοσφαιριστής της για περίπου μιάμιση σεζόν (1.5 χρόνο), ενώ διαθέτει και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι Νταμπλούχοι Ελλάδας. Έναν δημιουργικό μέσο που να μπορεί να παίξει με άνεση τόσο δίπλα στους χαφ στον άξονα, όσο και σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ. Έχει καλή τεχνική κατάρτιση, είναι εξαιρετικός στο passing-game, διαθέτει καταπληκτική κάθεση πάσα, ξεχωρίζει για τις οργανωτικές αρετές του και έχει πλέον αποκτήσει πλούσια εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Τον Αργεντινό, βέβαια, τον γνωρίζει αρκετά καλά και ο νέος προπονητής των ερυθρολεύκων, Λεονάρντο Ζαρντίμ, λόγω της κοινής τους παρουσίας στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Το σίγουρο είναι πως το όνομα του Λατινοαμερικανού χαφ, πλέον, βρίσκεται στην λίστα του Ολυμπιακού, αλλά για να υπάρξει ενδεχόμενο επιστροφής του Φερνάντο Μπελούτσι στον Πειραιά θα πρέπει οι "δράκοι" να ρίξουν αρκετά τις απαιτήσεις τους. Όσον αφορά τις διαθέσεις του παίκτη, ας μην ξεχνάμε πως ο Αργεντινός έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ελλάδα και αρκετές φορές έχει τονίσει σε δηλώσεις του πως θα ήθελε να επιστρέψει στην χώρα μας ώστε να παίξει ξανά ποδόσφαιρο φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ