2019-04-04 16:50:47
Φωτογραφία για Τα ζώα δεν είναι σκουπίδια
"Υιοθετώ, δεν αγοράζω" 

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις χρόνο με το χρόνο.

Η άρνηση και η αμέλεια ορισμένων ιδιοκτητών να στειρώσουν το κατοικίδιό τους, η επιμονή κάποιων δήθεν φιλόζωων να αγοράζουν ζώα ράτσας, χρηματοδοτώντας έτσι μια αμφίβολης ηθικής βιομηχανία, αλλά και η αδυναμία κάποιων να ανταποκριθούν στις ανάγκες σε χρόνο ή χρήμα του ζώου τους είναι οι βασικότεροι λόγοι που ο αριθμός των αδέσποτων συνεχώς αυξάνεται. 

  

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των Ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Τα ζώα δεν είναι σκουπίδια που όταν τα βαρεθείς ή "χαλάσουν" τα πετάς στους κάδους σκουπιδιών μέσα σε πλαστικές σακούλες, στερώντας τους το δικαίωμα στην ζωή. Η αλλαγή της αντίληψής μας απέναντι στα ζώα δυστυχώς βρίσκεται στα σπάργανα. 


Κάθε συνειδητοποίηση είναι η αρχή της αμφισβήτησης της σιωπηρής παραδοχής ότι τα ζώα είναι ιδιοκτησία των ανθρώπων, χωρίς αξία και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να τους συμπεριφερόμαστε όπως θέλουμε. Οφείλουμε να κοιτάξουν τη μεγαλύτερη εικόνα και κυρίως χρησιμοποιώντας τεχνικές καλλιέργειας της ενσυναίσθησης ως βάση για την ηθική εκτίμηση των τετράποδων φίλων μας.

 ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ
olalathos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ