2019-04-06 16:55:27
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε η μαφία των λαϊκών αγορών...
Λεία 3 εκατομμυρίων ευρώ, με εκβιασμούς και "προστασία" Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά εκβιάσεις, με το πρόσχημα της παροχής προστασίας-διευκολύνσεων, σε βάρος επαγγελματιών και παραγωγών λαϊκών αγορών της Αττικής, εξάρθρωσε το ...

Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν είκοσι άνθρωποι, εκ των οποίων δεκαεννέα άνδρες και μία γυναίκα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τέως και νυν στελέχη και υπάλληλοι της αρμόδιας Διεύθυνσης για τις λαϊκές αγορές, τέως και νυν μέλη Σωματείων επαγγελματιών λαϊκών αγορών, καθώς και πωλητές λαϊκών αγορών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, της εκβίασης, της απάτης, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα είναι επιπλέον δεκατέσσερα άτομα.


Σύμφωνα με ανακοινώσεις από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από πολύμηνες έρευνες αποδείχθηκε ότι η οργάνωση δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από το 2006 στις λαϊκές αγορές της Αττικής, είχε συγκεκριμένη ιεραρχική πυραμιδοειδή δομή, με διακριτούς ρόλους για κάθε μέλος και κοινό σκοπό την αποκόμιση τεράστιων χρηματικών ποσών, μέρος των οποίων νομιμοποιήθηκαν παράνομα.
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ