2012-06-12 21:20:15
Φωτογραφία για Α.Σαμαράς: Η ασφάλεια του πολίτη είναι προϋπόθεση για μια Δημοκρατία
Τα δώδεκα βήματα που προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του κόμματος γύρω από το θέμα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι προϋπόθεση για μια Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι η έξαρση της εγκληματικότητας, λόγω απουσίας του κράτους, οδήγησε τους ανθρώπους στο γενικευμένο φόβο. «Η πολιτική διάσταση του προβλήματος είναι αυτή ακριβώς: Ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι προϋπόθεση της ελευθερίας του», παρατήρησε.

Εξειδικεύοντας τις προτάσεις του, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει τα εξής μέτρα:

- Αλλαγή της νομοθεσίας, της ποινικής μεταχείρισης, αλλά και του δικονομικού πλαισίου για τη σύλληψη και καταδίκη ενός κακοποιού

- Χρήση μεθόδων αστυνόμευσης που δεν θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές


- Επαναφορά του αστυνομικού στη γειτονιά

- Ενοποίηση και ενίσχυση των διευθύνσεων κατά του οργανωμένου εγκλήματος

- Αλλαγή ολόκληρης της ποινικής αντιμετώπισης

- Αποσυμφόρηση των φυλακών

- Αντιμετώπιση της λεγόμενης «χαμηλής εγκληματικότητας».

- Δόγμα εσωτερικής ασφάλειας

- Καλύτερη φύλαξη των συνόρων

- Δημιουργία κέντρων φιλοξενίας-φύλαξης των παράνομων μεταναστών

- Eνιαία πολιτική ασύλου και ενιαία πολιτική μαζικού επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών

- Χτύπημα στο παραεμπόριο, που είναι, όπως είπε, το κύριο μέσο με το οποίο προσπορίζονται τα προς το ζην πολλές χιλιάδες λαθρομεταναστών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι τα μέτρα που προτείνει το κόμμα του είναι «άμεσα εφαρμόσιμα» και «δεν κοστίζουν» γιατί καλύπτονται από κοινοτικά κονδύλια.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του αναφορικά με τα θέματα της ασφάλειας και της παράνομης μετανάστευσης. «O ΣΥΡΙΖΑ αντί να ενισχύσει την αστυνομία, υπόσχεται τον αφοπλισμό της, αντί να περιορίσει τους λαθρομετανάστες, υπόσχεται να τους βοηθήσει να φέρουν και τις οικογένειές τους», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Η Ελλάδα έχει δεχθεί εισβολή από τους λαθρομετανάστες, εμείς θα την σταματήσουμε», κατέληξε, ζητώντας την στήριξη της κοινωνίας «για να γίνει η Ελλάδα μία χώρα ασφάλειας και δημοκρατίας».
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ελλάδα-Τσεχία 1-2
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ελλάδα-Τσεχία 1-2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ