2012-06-13 09:53:42
Φωτογραφία για Για μαζική επίθεση προετοιμάζεται το Ισραήλ
Σε πολεμική ετοιμότητα βρίσκονται οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του Ισραήλ, για τον κίνδυνο μιας μαζικής επίθεσης στην πρωτεύουσα της χώρας από το Ιράν, τη Χεζμπολάχ (του Λιβάνου) και την (παλαιστινιακή) Χαμάς.

Οι ισραηλινές αρχές είναι έτοιμες να απομακρύνουν μαζικά τον πληθυσμό του Τελ Αβίβ- περίπου 2 εκατομύρια- σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης ενώ στο 70% των κατοίκων έχει ήδη διανεμηθεί ατομικός εξοπλισμός για την προστασία από χημικά και βιολογικά όπλα, ενώ πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η διανομή στο σύνολο των κατοίκων.

" Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο . Σε περίπτωση πολέμου, εκατοντάδες πύραυλοι θα πλήξουν το Τελ Αβίβ και τα περίχωρά του. Οι επιθέσεις αυτές θα προκαλέσουν εκατοντάδες θύματα"  ανακοίνωσε ο συνταγματάρχης του ισραηλινού στρατού Άνταμ Ζούσαν και διοικητής πολιτικής άμυνας για την περιοχή του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο αξιωματικό, σχέδιο που κατήρτισαν η κυβέρνηση και ο στρατός, προβλέπει την εκκένωση της περιοχής με τη μαζική απομάκρυνση του πληθυσμού προς άλλες περιοχές της χώρας σε περίπτωση επίθεσης με μη συμβατικούς πυραύλους και καταστροφής κτιρίων
. Ο Ζούσμαν είπε ότι ο δήμος του Τελ Αβίβ σε συνεργασία με την υπηρεσία πολιτικής άμυνας και τα νοσοκομεία της περιοχής αυτής προχωρούν τακτικά σε ασκήσεις προσομοίωσης αντιμετώπισης πυραυλικών επιθέσεων.

Στο Τελ Αβίβ υπάγονται 16 περιοχές, ενώ ο πληθυσμός της πόλης είναι 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι στους οποίους προστίθενται άλλοι 500.000 που μεταβαίνουν καθημερινά από την περιφέρεια για την εργασία τους.

http://www.real.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ