2019-05-06 20:00:39
Φωτογραφία για Η Boeing γνώριζε για το πρόβλημα ...ένα χρόνο πριν το πει σε αρχές, αεροπορικές
Η Boeing γνώριζε για προβλήματα στο σύστημα προειδοποίησης για θέματα ασφαλείας του πιλοτηρίου για περίπου έναν χρόνο πριν το ζήτημα αρχίζει να τραβάει την προσοχή με την συντριβή του 737 Max στην Ινδονησία. 

Ακόμη και μετά το δυστύχημα, έδωσε σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και πιλότους μερικές, και καθόλου συνεπείς εξηγήσεις, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς της αγοράς, που επικαλείται η Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, μόνο μετά και την δεύτερη αεροπορική τραγωδία στην Αιθοπία, περίπου πέντε μήνες μετά την πρώτη, η Boeing άρχισε να αποκαλύπτει περισσότερα στις αεροπορικές για το πρόβλημα. Μάλιστα απέφευγε να αποκαλύψει δημοσίως το σφάλμα λογισμικού, που βρίσκεται πίσω από το πρόβλημα, για ακόμη έξι εβδομάδες.

Η μεγάλη απόσταση από τη στιγμή που η Boeing εντόπισε το πρόβλημα έως τελικά να μοιραστεί πληροφρίες δεν είχε γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Το γεγονός αυτό εγείρει ερωτηματικά στους υπευθύνους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το πόσο ειλικρινής είναι ο αεροναυπηγικός κολοσσός σχετικά και άλλα προβλήματα, που ενδεχομένως να αντιμετωπίζει, αναφέρει το ρεπορτάζ.


Να σημειωθεί ότι έχει ανοίξει ποινική έρευνα ως προς το κατά πόσο η Boeing παραπλάνησε ρυθμιστικές αρχές ή πελάτες. Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη εβδομάδα οι ερευνητές ζητούσαν απαντήσεις στο πώς τα αεροσκάφη MAX εξασφάλισαν την έγκριση για πτήσεις και στο εάν και πώς εμπλέκονται στην διαδικασία στελέχη της εταιρείας.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ