2019-05-07 10:17:13
Φωτογραφία για Επίθεση συμφερόντων καταγγέλλει ο Αλ. Τσίπρας
Με ακραία, προσωπική επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, νέες βολές κατά των ΜΜΕ και προαναγγελία παροχών την Παρασκευή στη Βουλή, απάντησε χθες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Ξάνθη στο κλίμα που διαμορφώνουν για την κυβέρνηση οι καταγγελίες Μαρινάκη για τις σχέσεις του με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά πριν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η επίθεση Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου, οι νέες αποκαλύψεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και η φωτογραφία του στο κότερο του αποθανόντος εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, όπου, όπως επιβεβαίωσε χθες η σύζυγος του Περικλή Παναγόπουλου, Κατερίνα Παναγοπούλου, έκανε διακοπές μίας εβδομάδας με την οικογένειά του.

Λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση από την ίδια την κ. Κατερίνα Παναγοπούλου ότι περίπου 25 ημέρες μετά την εθνική τραγωδία των 102 νεκρών στο Μάτι ο Πρωθυπουργός και η οικογένειά του έκαναν διακοπές στο κότερο του αποθανόντος συζύγου της, ο Πρωθυπουργός από την Ξάνθη επανέφερε στην πρώτη γραμμή τη θεωρία ότι η κυβέρνηση δέχεται επίθεση από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που σε συνεννόηση με την αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν να τη ρίξουν. Από την Ξάνθη χθες αναφέρθηκε ονομαστικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εφημερίδα ''Πρώτο Θέμα'', ενώ αναφέρθηκε εμμέσως στον όμιλο Μαρινάκη.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας επαναφέρει το αφήγημα περί συμφερόντων που επιτίθενται εναντίον της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά, είναι όμως ενδεικτικό ότι αυτό γίνεται σήμερα 20 ημέρες πριν τις εκλογές και αφότου η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει την κριτική για τις αποκαλύψεις Μαρινάκη πριν από λίγες ημέρες και τις σχέσεις του με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις ημέρες που το κόμμα ήταν αντιπολίτευση, την κριτική για τη συμμετοχή του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την ευνοϊκή μεταχείριση στον όμιλο Καλογρίτσα και άλλες υποθέσεις με οσμή διαπλοκής.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει πως υπάρχουν καλά και κακά οικονομικά συμφέροντα, ότι είναι καλά αυτά με τα οποία έχει σχέσεις ο Πρωθυπουργός και κακά εκείνα που του επιτίθενται, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία αναφορά στις δηλώσεις της κ. Παναγοπούλου στην πρώτη τους σελίδα, καίτοι η ίδια υπερασπίζεται σθεναρά τον Πρωθυπουργό, λέει ξεκάθαρα ότι είναι φίλοι και ο σύζυγός της του παραχώρησε το κότερό του επειδή τον είχε δει κουρασμένο  και επιτίθεται σε όσους του ασκούν κριτική, κάνοντας λόγο για «θλιβερή πολιτική εκμετάλλευση μίας απλής ανθρώπινης πράξης».

Κατά Μητσοτάκη, υπέρ Πολάκη και παροχές

Ο κ. Τσίπρας που ανέβαλε τη σημερινή του ομιλία στα Ιωάννινα, επιστρέφοντας στην Αθήνα για τη συζήτηση στη Βουλή που ξεκινά αύριο, εξαπέλυσε από την Ξάνθη νέα προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Μητσοτάκη, τον οποίο αρχικά κατηγόρησε για  «ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας, η οποία είναι εξοργιστική και μειώνει τα άτομα με αναπηρία», ενώ σε μία προσπάθεια επίδειξης δύναμης επανέλαβε: «Εγώ στη θέση του δε θα κρυβόμουν μόνο από την τηλεόραση αλλά και από τη Βουλή».

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «κάλυψε το Νίκο Γεωργιάδη για τη υπόθεση παιδοφιλίας», ενώ χαρακτήρισε τις νέες αποκαλύψεις για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, «ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι».

«Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Siemens-Novartis-offshore θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, χωρίς ιδιαίτερη αναφορά στην απόφασή του να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, για να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες από την Ξάνθη, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε «μόνιμα μέτρα για τους χαμηλόμισθους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους, για τα μεσαία εισοδήματα, για τη μεσαία τάξη, για την επιχειρηματικότητα», τα οποία όπως είπε «θα τα παρουσιάσει στην ώρα τους».

Κυβερνητικές διαρροές αναφέρονται σε φοροελαφρύνσεις που αναμένεται να εφαρμοστούν άμεσα και θα ανέρχονται περίπου στο 1 δισ. ευρώ, σε μείωση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ, σε αλλαγή φορολογικών συντελεστών, καταβολή 13ης σύνταξης, μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ αφήνουν και ένα στοιχείο έκπληξης για τα όσα θα ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας την Παρασκευή το βράδυ από το βήμα της Βουλής. Προϋπόθεση να υπάρξει συμφωνία για το πακέτο των παροχών που θέλει η κυβέρνηση να ανακοινώσει, με τους Θεσμούς που αύριο το απόγευμα αναχωρούν από την Αθήνα.

naftemporiki.gr

«The New Daily Mail» 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ