2019-05-07 22:16:02
Φωτογραφία για Επιτροπή Αγώνα κατά βιορευστών στις Φυτείες: Ενημέρωσαν στη Βουλή βουλευτές για το θέμα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων των πολιτών και φορέων της κοινότητας Φυτειών Ξηρομέρου και των όμορων κοινοτήτων αυτής για την αποτροπή, με κάθε θεμιτό μέσο του εγκλήματος που επιχειρείται ανενδοιάστως στην περιοχή μας με την μεθοδευμένη εγκατάσταση τριών (3) –κατ’ αρχήν- μονάδων καύσης βιορευστών, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα πραγματοποίησαν σήμερα, 7-5-2019, στα γραφεία της Βουλής των Ελλήνων, ενημέρωση των αρμοδίων βουλευτών των κομμάτων για το θέμα.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής συναντήσεις:... α)-Με την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Αικατερίνη Ιγγλέζη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Τριανταφύλλου. Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν αναλυτικά για το θέμα, παρέδωσαν στην κ. Ιγγλέζη φάκελλο με σχετικά έγγραφα, μετέφεραν την αγωνία και τον αναβρασμό που επικρατεί μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και ζήτησαν την συνδρομή της κυρίας Προέδρου στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.


β)-Με τον αρμόδιο Γραμματέα Παραγωγής Ενέργειας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα. Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν διεξοδικά τον κ. Σκρέκα για το θέμα και τις καταστρεπτικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες που θα έχει για τη ζωή, την υγεία, το τοπίο, το περιβάλλον και την οικονομία της περιοχής η εγκατάσταση και λειτουργία των εν λόγω ρυπογόνων δραστηριοτήτων. Ο κ. Σκρέκας αναγνώρισε το εύλογο της ανησυχίας μας και το δίκαιο του αγώνα μας και δεσμεύθηκε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα ενεργήσει τα δέοντα για τη δικαίωσή μας.

γ)-Με τον αρμόδιο Γραμματέα Παραγωγής Ενέργειας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ κ. Γεώργιο Αρβανιτίδη. Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν διεξοδικά τον κ. Αρβανιτίδη για το θέμα, παρέδωσαν σχετικά έγγραφα και ζήτησαν τη συνδρομή του στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για άμεση ακύρωση των τριών αποφάσεων έγκρισης εγκατάστασης στην περιοχή μας των παραπάνω μονάδων βιορευστών. Ο κ. Αρβανιτίδης αναγνώρισε το νόμιμο και δίκαιο του αιτήματός μας και δεσμεύθηκε να καταθέσει άμεσα, από κοινού με το βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Κωνσταντόπουλο, σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, αλλά και να θέσουν το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. 

       Επίσης οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα κατέθεσαν σχετικό ενημερωτικό φάκελλο στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στη Βουλή.

          Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι οι ενέργειες των πολιτών και της Επιτροπής Αγώνα της τοπικής κοινότητας Φυτειών και των όμορων κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου καθώς και των τοπικών και συλλογικών φορέων θα συνεχιστούν αμείωτες και με διάφορες μορφές συλλογικής δράσης, ώστε να αποτραπεί η λειτουργία των παραπάνω μονάδων βιορευστών, αλλά και όσων επιχειρηθούν στο μέλλον στην περιοχή μας και η συνακόλουθη υποβάθμιση και τελικά καταστροφή στο περιβάλλον, την υγεία, την απασχόληση και γενικά στη ζωή και στην οικονομία της περιοχής μας.

Αθήνα, 7-5-2019

Για την Επιτροπή Αγώνα
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ