2019-06-10 20:47:19
Φωτογραφία για Τέρμα στις θορυβώδεις εξατμίσεις έρχονται οι… κάμερες θορύβου
 Σας αρέσει ο ήχος του κινητήρα και της εξάτμισης του αυτοκινήτου σας; Έχετε αλλάξει την εξάτμιση του οχήματός σας με μία πιο… ελεύθερη; Ετοιμαστείτε να πληρώσετε πρόστιμο, αν είστε μακριά από το όριο θορύβου.

Η αρχή γίνεται στην Αγγλία (πειραματικά) και θα ακολουθήσει αργότερα και η υπόλοιπη Ευρώπη. Το υπουργείο συγκοινωνιών της Βρετανίας εγκαθιστά κάμερες οι οποίες καταγράφουν ήχο (και εικόνα φυσικά) για να συλλαμβάνουν, όσους έχουν θορυβώδεις εξατμίσεις ή μαρσάρουν άσκοπα τους κινητήρες τους.

Μέσα στους επόμενους έξι με επτά μήνες το Υπουργείο Συγκοινωνιών της Αγγλίας θα τοποθετήσει τις νέες «ακουστικές κάμερες» και μετά από μία δοκιμαστική περίοδο εφαρμογής τους (περίπου ενός μήνα) θα οριστούν τα νέα πρόστιμα.

Το μέτρο ξεκινά από την Βρετανία η οποία έχει ως τώρα 8700 Automatic Number Plate Recognition Cameras (Αυτόματες Κάμερες Αναγνώρισης Πινακίδων Κυκλοφορίας) με 10 δις scans (χτυπήματα) το χρόνο «μοιράζοντας» κλίσεις με έσοδα 530.056.751 ευρώ σε πέντε χρόνια (ή 472 εκατ. λίρες). Οι νέες κάμερες θα τοποθετηθούν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης (αρχικά στην Κεντρική και αργότερα στην Νότια) αφού η καταπολέμηση του θορύβου αποτελεί στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανεξάρτητα αν η Αγγλία μείνει ή φύγει από αυτήν.


Το όριο θορύβου στην Βρετανία είναι τα 74 db (όταν στην Ελλάδα είναι τα 80) και είναι νόμιμο να αλλαχτεί η εξάτμιση με μία aftermarket αρκεί να είναι λίγο πάνω από το όριο και να πληροί τις προδιαγραφές του υπουργείου.

Από τις νέες κάμερες δεν γλυτώνουν οι μοτοσυκλετιστές, τους οποίους οι αρχές στοχεύουν πιο έντονα αφού τα aftermarket αξεσουάρ τους είναι περισσότερα και δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ