2019-06-24 22:10:32
Φωτογραφία για Προκαλεί ο χρυσαυγίτης Καζαντζόγλου για δολοφονία Φύσσα: Φταίει η κακιά στιγμή....
Σε σειρά αντιφάσεων έπεσε ο κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης

Καζαντζόγλου - Ενώ ο Ρουπακιάς τον έχει κατονομάσει ως συνοδηγό του, ο κατηγορούμενος αρνείται ότι ήταν εκεί και γνώριζε τον Φύσσα - Αντίδραση της Μάγδας Φύσσα

«Ο Ρουπακιάς ήταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης, ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός (σ.σ. η δολοφονία του Παύλου Φύσσα) οφείλεται σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις....».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, σήμερα στην απολογία του στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος Ιωάννης Καζαντζόγλου, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος δεν γνώρισε ποτέ τον Παύλο Φύσσα. Ένας ισχυρισμός που προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας του αδικοχαμένου μουσικού, Μάγδας Φύσσα, η οποία απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο του είπε: «Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν ότι τον ήξερες...».


Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από το δικαστήριο, ο Ι. Καζαντζόγλου, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει σοβαρή συμμετοχή στη δολοφονία του 34χρονου Φύσσα, επιχείρησε ακόμη να αποδομήσει τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει πως η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα.

Ο κατηγορούμενους χαρακτήρισε τους μάρτυρες προβληματικούς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο ένας προστατευόμενος είτε εκπροσωπεί πολιτικά συμφέροντα είτε έχει πάρει χρήματα. Είναι ψυχοπαθής, έχει νοσηλευτεί. Τον ξέρουμε ποιος είναι. Ο άλλος μάρτυρας είναι φαντασιόπληκτος. Κυκλοφορούσε σαν μπράβος. Εδώ πήγε και είπε πως ήταν στη δολοφονία του Φιλόπουλου και τον μάζεψαν σηκωτό, χωρίς να είναι. Έτσι τα λέει».

Μέλος δικαστηρίου: Γιατί πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ότι έκανε;

Κατηγορούμενος: Ήταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης, ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλεται σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις.

Μέλος δικαστηρίου: Ναι αλλά δεν ήταν εκεί. Πήγε... και μέσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγορούμενος: Αψυχολόγητη αυτό που έκανε τι να πω;

Απαντώντας, δε, σε ερωτήσεις για τα όσα του καταλογίζει η δικογραφία, ότι δηλαδή ήταν εκείνος που ενημέρωσε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας ενώ στη συνέχεια υπήρξε συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά, ο Ι. Καζαντζόγλου, δήλωσε πως δεν γνώριζε τον 34χρονο μουσικό και πως ουδέποτε συμμετείχε ή άκουσε για συμπλοκή μέχρι το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε πως το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα, είχε πάει μόνος του να πετάξει «τρικάκια» της Χρυσής Αυγής, τα οποία του είχε δώσει ο Γ. Ρουπακιάς λίγα λεπτά νωρίτερα. Επιχειρώντας δε να δικαιολογήσει πως βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά, είπε ότι απλά το ξέχασε εκεί.

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε ακόμη σειρά ερωτήσεων από τα μέλη της έδρας για το πως ο Γ. Ρουπακιάς τον τοποθετεί στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας. Επίσης, ρωτήθηκε και για τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος Ι. Άγγος, ο οποίος ανέφερε πως ο Ι. Καζαντζόγλου ήταν ο μόνος που ενημερώθηκε από τον ίδιο πως κάποια άτομα τον ενοχλούσαν στην καφετέρια «Κοράλλι».

Απαντώντας ο κατηγορούμενος έπεσε σε αντιφάσεις ενώ επισήμανε πως έλαβε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο που έλεγε: «Ελάτε τώρα στην τοπική».

Εισαγγελέας: Τι φορούσατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγορούμενους: Ένα μαύρο παντελόνι

Εισαγγελέας: Γιατί εδώ αναφέρουν ότι φοράτε μια άσπρη φόρμα Κατηγορούμενος: Βεβαίως, ναι, εγώ το εξηγώ ότι με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γίνει ένα γαϊτανάκι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα...

Εισαγγελέας: Δεν είναι μόνο η απολογία του Ρουπακιά. Είναι και καταθέσεις που μιλάνε για κάποιον με λευκή φόρμα που τρέχει δίπλα από το αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Κατηγορούμενος: Εγώ θα σας απαντήσω ότι υπάρχουν κάποιοι που με έχουν αναγνωρίσει...

Εισαγγελέας: Εγώ σε σας λέω, ότι σας έχουν αναγνωρίσει...

Κατηγορούμενος: Μα το γεγονός ότι έχει εντοπιστεί κάποιος με άσπρη φόρμα δεν σημαίνει ότι είμαι εγώ...

Εισαγγελέας: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγορούμενος: Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κ.λπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρόεδρος: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει Κατηγορούμενος: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφορετικές καταθέσεις και ναι, κάποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φόραγα εκείνο το βράδυ φόραγα εκείνη τη φόρμα... Συγγνώμη αλλά είναι το πρώτο μου δικαστήριο εμένα δε με γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του Π. Φύσσα και αυτή τη στιγμή έχω την άμεση συνέργεια που δεν έχει κανείς άλλος...

Καλαρίτης: Ήμουν στο σπίτι μου, δεν ξέρω τίποτα

Κατά τη σημερινή διαδικασία, στο δικαστήριο απολογήθηκε και ο κατηγορούμενος Ε. Καλαρίτης που φέρεται να ήταν μέλος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας.

Απολογούμενος ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ανέφερε πως ο ίδιος το βράδυ της δολοφονίας ήταν συνεχώς στο σπίτι του. Μάλιστα, σε άλλο σημείο της απολογίας του υποστήριξε: «Η Χρυσή Αυγή ήταν ανερχόμενο κόμμα και φοβόμασταν ένα τέτοιο γεγονός, μια προβοκάτσια. Και έτσι έγινε. Μπλέξαμε όλοι».

Τέλος, ερωτηθείς για τις δεκάδες τηλεφωνικές κλήσεις που είχε με τους συγκατηγορούμενούς του, ο Ε. Καλαρίτης υποστήριξε και αυτός ότι το περιεχόμενο των κλήσεων αυτό ήταν περί ....ανέμων και υδάτων. Χαρακτήρισε δε «σατανική σύμπτωση» τις συνεχείς κλήσεις με τους συγκατηγορούμενους του Ι. Άγγο και Ι. Καζαντζόγλου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ