2019-07-18 10:26:33
Φωτογραφία για ΕΚΤΑΚΤΟ – Μαζική μεταφορά τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο: Σε κλοιό πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων & UAV το νησί – Στέλνουν τέταρτο γεωτρύπανο
Σε κλοιό τουρκικών πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων και μη επανδρωμένων αεροχημάτων θα βρεθεί η Κύπρος το επόμενο διάστημα, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αποστολής τέταρτου πλωτού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ από την Άγκυρα.

Μετά τα μέτρα της ΕΕ και το «στρίμωγμα» από τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν προχωράει σε πρωτοφανή κλιμάκωση και δημιουργεί μια κρίση άνευ προηγουμένου στην περιοχή. Η συγκέντρωση δυνάμεων γύρω από το νησί αποτελεί προοίμιο πιθανού επεισοδίου και σίγουρα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά από Αθήνα, Λευκωσία και εταίρους.

Στην ίδια επιθετική γραμμή, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, δείχνει ότι θα συνεχίσει η Τουρκία, ετοιμάζοντας την αποστολή ενός τέταρτου ερευνητικού πλοίου -του Oruc Reis- στην Κύπρο.

Λίγες ώρες μετά την αγωνιώδη δήλωση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, περί πλήρης απομόνωσης της Αγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, τα τουρκικά ΜΜΕ ξεκίνησαν να δίνουν τον τόνο για το τί πρόκειται να ακολουθήσει.


Το κεντρικό δελτίο του δικτύου ATV ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά τις κυρώσεις της ΕΕ στην Αγκυρα «θεώρησαν πως η Τουρκία θα κάνει πίσω. Ομως έκαναν λάθος».

ANADOLU AGENCY (ENG)

✔@anadoluagency

#BREAKING Turkey to send its 4th vessel ‘Oruc Reis’ to Eastern Mediterranean region, says energy minister

19

3:23 PM - Jul 16, 2019

Twitter Ads info and privacy

See mehmet zeki türkmen's other Tweets

Aktüeltürk@aktuelturk

Yakında Doğu Akdeniz'e gönderilecek olan, Türkiye'nin ilk milli vr yerli sismik araştırma gemisi MTA Oruç Reis...

9

12:05 AM - Jul 18, 2019
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ