2019-07-25 14:23:00
Φωτογραφία για Κ. Χατζηδάκης: Ο αγωγός East Med στις συζητήσεις με Ισραηλινό Υπουργό
Σε εκτενή επισκόπηση των Ελληνο-ισραηλινών ενεργειακών, αλλά και εν γένει γεωστρατηγικών σχέσεων προέβησαν χθες βράδυ, στο Κάιρο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο ομόλογός του του Γιουβάλ Στάινιτς. Οι δύο Υπουργοί επικεντρώθηκαν στην πορεία υλοποίησης του στρατηγικής σημασίας έργου East Med Gas Pipeline και την επιτακτική ανάγκη να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν η εκκρεμούσα διακρατική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Ισραήλ. Ο αγωγός East Med σχεδιάζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη μέσω Κρήτης και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Συζήτησαν επίσης για τα μοντέλα εξυγίανσης των κρατικών εταιρειών ηλεκτρισμού και απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που εφαρμόζονται στις δύο χώρες. 

Παράλληλα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων στο Ισραήλ, ενώ ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ελπίδα για αντίστοιχη δραστηριοποίηση ισραηλινών εταιρειών στην Ελλάδα.


Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για τις προοπτικές ανάδειξης του φόρουμ φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (East Med Gas Forum – EMGF) σε διεθνή οργανισμό.

Ο κ. Στάινιτς επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην επερχόμενη Τριμερή Διάσκεψη των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, που θα γίνει στην Αθήνα στις 7 Αυγούστου, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιου για θέματα ενεργειακών πόρων, Φράνσις Φάνον.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ