2019-07-26 15:59:06
Φωτογραφία για Πώς ο καύσωνας «κλείνει» τα κινητά
Πώς να το αποφύγετε

Η κλιματική αλλαγή εκτός από τους ανθρώπους επηρεάζει και τα κινητά τηλέφωνα!

Ενώ τα σύγχρονα κινητά φαίνονται ανθεκτικά, στην πραγματικότητα η χρήστη τους αφορά σε ένα πολύ περιορισμένο εύρος θερμοκρασιών.

Για αυτό όταν αναγκάζονται να λειτουργούν έξω από αυτές τις θερμοκρασίες, τα τηλέφωνα μπορούν να υπολειτουργούν ή ακόμα και να μην λειτουργούν καθόλου.

Τα προβλήματα παρουσιάζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς πλήττεται από ένα τεράστιο κύμα καύσωνα που έχει οδηγήσει σε υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την ήπειρο.

Το ότι υπό τέτοιες συνθήκες κλείνουν τα κινητά δεν είναι απαραίτητο κακό! Αυτό συμβαίνει για να κρατηθούν τα εξαρτήματα στο εσωτερικό ασφαλή καθώς εάν χρησιμοποιούνται σε τέτοια περιβάλλοντα, μπορεί να υποστούν μόνιμη βλάβη ή ακόμα και να ανατιναχθούν οι μπαταρίες τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό οι συσκευές όπως τα iPhones να κλείνουν όταν εντοπίζουν ότι έχουν υπερβεί τη θερμοκρασία τους. Αλλά αυτό δεν σταματά να είναι πρόβλημα για τους χρήστες.


Όταν τα τηλέφωνα κλείσουν, θα εμφανίσουν ένα μήνυμα σφάλματος που ενημερώνει τον χρήστη ότι το τηλέφωνο δεν θα λειτουργήσει μέχρι να κρυώσει ξανά.

Τα iPhones είναι κατασκευασμένα να λειτουργούν μεταξύ 0 και 35 βαθμών Κελσίου. Αυτή η μέτρηση αναφέρεται στη θερμοκρασία γύρω από το τηλέφωνο, παρά στο ίδιο το τηλέφωνο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κλείσει πιο γρήγορα ακόμη και αν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλότερη και ίσως να μην το κάνει αμέσως ακόμα και όταν ο καιρός είναι λίγο πιο ζεστός.

Τι μπορείτε να κάνετε

Τα τηλέφωνα μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε χώρους που φτάνουν έως και τους 45 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Apple. Αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτή τη θερμοκρασία, απλά μόνο να μείνουν εκεί.

Το να ρίξουμε τη θερμοκρασία ενός τηλεφώνου για να μπορέσει να αρχίσει να λειτουργεί ξανά μπορεί να γίνει ακριβώς όπως οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο: το τοποθετείτε κάπου δροσερά, το βάζετε κάπου που να μην το χτυπάει το ηλιακό φως και σε ακραίες περιπτώσεις μπορείτε να το κρατήσετε δίπλα σε κάτι κρύο όπως ένα μπουκάλι νερό. Καλό θα ήταν επίσης να το βγάλουμε από τη θήκη του.

Μπορούμε επίσης -και είναι σημαντικό- να προνοήσουμε να μην ζεσταθεί εξ αρχής. Αυτό μπορεί να γίνει απομακρύνοντάς το από την άμεση θερμότητα, αλλά και ελαχιστοποιώντας την εργασία – αποφεύγοντας να παίζουμε παιχνίδια και να κατεβάζουμε αρχεία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ