2019-07-31 16:00:22
Φωτογραφία για Νοσοκομείο Ρόδου: Σοβαρή έλλειψη ιατρών στην Παιδιατρική Κλινική τον Αύγουστο
Έκκληση προς τον υπουργό Υγείας για άμεση κάλυψη του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με παιδιάτρους, απευθύνουν οι γιατροί του νοσοκομείου.

Σοβαρή έλλειψη σε παιδιάτρους αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Το πρόβλημα γνωστοποιεί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου, η οποία κάνει έκκληση για άμεση κάλυψη της Παιδιατρικής Κλινικής με δύο γιατρούς.

Σε επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια οι γιατροί αναφέρουν ότι η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου έχει περιέλθει σε δεινή θέση, γιατί έχει μειωθεί σημαντικά το ιατρικό προσωπικό της.

Ειδικότερα, η Κλινική έχει απομείνει με δύο ειδικευμένους ιατρούς για τον μήνα Αύγουστο. Οι γιατροί αυτοί καλούνται να εξυπηρετήσουν τα επείγοντα περιστατικά, τις εφημερίες αλλά και το τακτικό πρόγραμμα της Κλινικής (εξωτερικά ιατρεία, νοσηλεία).

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, η συντονίστρια διευθύντρια της Κλινικής βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Έτσι, έχει απομείνει ένας επιμελητής Β' και μία διευθύντρια ΕΣΥ που καλούνται να καλύψουν νύχτα-μέρα όλες τις ανάγκες.


«Εκ των πραγμάτων απαιτούνται τουλάχιστον δύο επιπλέον ιατροί προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος όγκος των περιστατικών», σημειώνουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρόδου.

Υπενθυμίζεται πως η υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου είχε έρθει στο προσκήνιο και τον περασμένο Μάιο, όταν παραιτήθηκαν τρεις παιδίατροι (ένας με βαθμό επιμελητή Α' και δύο επιμελητές Β').
iatropedia
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ