2019-08-13 16:45:54
Φωτογραφία για ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ και ΑΙΩΝΙΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ: Δύο καταπληκτικά βιβλία της Ελένης Γαληνού!

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ και ΑΙΩΝΙΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ δυο βιβλία για τους κρυφούς κόσμους της Δούκισσας της Πλακεντίας και τις υπόγειες στοές της Αθήνα. Μια ιστορία όπου φαντασία, ιστορικά πρόσωπα και πραγματικά στοιχεία συναντιούνται αναπάντεχα στο ίδιο σταυροδρόμι. Τα δύο βιβλία, μπορούν να διαβαστούν το καθένα ξεχωριστά, όμως όποιος θέλει να έχει ολοκληρωμένη την ιστορία καλόν θα ήταν να διαβάσει και τα δύο.

Τα μυθιστορήματα κινούνται σε δύο χρονικές περιόδους: στο παρελθόν και το παρόν. Ότι διαδραματίζεται στο παρελθόν, είναι η πραγματική ζωή και η δράση της Δούκισσας της Πλακεντίας. Ο αναγνώστης την βλέπει σαν μια από τις ηρωίδες του βιβλίου και πληροφορείται άμεσα τα πραγματικά και συνάμα συγκλονιστικά γεγονότα που την σημάδεψαν. Την ακολουθούν πολλοί περίεργοι θρύλοι, που μοιάζουν αδιανόητοι, όμως είναι αληθινοί.

Στο παρόν, ξεδιπλώνεται ο μύθος με την Ελίζα και την οικογένειά της, και την περίεργη κληρονομιά που κουβαλούν αυτές οι γυναίκες από τα χρόνια της Δούκισσας

. Το μυθιστόρημα κυλά γρήγορα μέσα σε πραγματικά και φανταστικά μέρη της Αθήνας, όπως είναι οι υπόγειες στοές, τα σπίτια της Δούκισσας, γνωστά και άγνωστα κτήρια της πρωτεύουσας και εκκλησάκια με μυστικά περάσματα. Κάποιες από τις υπόγειες διαδρομές που κάνουν οι ηρωίδες, είναι βασισμένες σε πραγματικές καταγραφές ερευνητών που έχουν μπει και έχουν δει με τα μάτια τους την υπόγεια Αθήνα. Φαντασία, ανατροπές και πολλά συναισθήματα πλέκουν τον μύθο με την πραγματικότητα καθηλώνοντας τον αναγνώστη.

Στο δεύτερο βιβλίο συναντάμε το θρύλο της Δούκισσας με τον λήσταρχο Νταβέλη που είναι και ο γνωστότερος όλων. Αν η Δούκισσα ήθελε να φτιάξει κρυφές υπόγειες στοές, σε ανθρώπους παράνομους σαν τον Νταβέλη και τον Μπίμπιση θα στρεφόταν. Κι αν έφτιαξε στοές, τότε σίγουρα δεν το έκανε για να συναντά μυστικά τον εραστή της. Άρα κάτι πιο μυστηριώδες υπάρχει σε αυτόν τον θρύλο και αυτό πραγματεύεται το δεύτερο βιβλίο ΑΙΩΝΙΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ. Έτσι ο γνωστός θρύλος ξαναζωντανεύει στα χνάρια μιας άκρως ανατρεπτικής εκδοχής που φέρνει στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Δράση, περιπέτεια, ίντριγκες, αγωνία, μυστηριώδης χάρτες, μυστικές οργανώσεις, απαγωγές, έρωτας και αυταπάτες, συναίσθημα και δύναμη ψυχής, δένουν τα γεγονότα με ιδιαίτερο τρόπο και κρατούν τον αναγνώστη σε έντονο ενδιαφέρον ως την τελευταία σελίδα. Ο μύθος με την Ελίζα και τον Ρήγα συνεχίζεται, και οι ήρωες περνούν νέες περιπέτειες που ανατρέπουν ριζικά τη ζωή τους.

Στο τέλος το παρελθόν συναντά το παρόν δίνοντας όλες τις απαραίτητες απαντήσεις και δημιουργώντας παράλληλα μια αίσθηση πως, ο μύθος αυτών των δύο βιβλίων, μπορεί να μην είναι ολότελα ένας μύθος.

Αξιολόγηση: 5/5


NewsRoom
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ