2019-08-28 00:29:27
Φωτογραφία για FT για ιστορικό χαμηλό του ελληνικού ομολόγου: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών..«Οι επενδυτές συρρέουν στην Ελλάδα, καθώς η χώρα που ήταν παρίας για τις αγορές αναδύεται από την οικονομική κρίση»

Aισιόδοξα είναι τα μηνύματα των οικονομικών αναλυτών του διεθνή Τύπου για την ελληνική οικονομία μετά το νέο ιστορικό χαμηλό του δεκαετούς ομολόγου και την κατάργηση των capital controls.

«Το δεκαετές ομόλογο έπεσε έως και 14 μονάδες την Τρίτη για να φτάσει στο 1,826, σε νέο ιστορικό χαμηλό, καταγράφοντας συνολική υποχώρηση 250 μονάδων φέτος. Η βουτιά στο κόστος δανεισμού αντικατοπτρίζει μια απόλυτη αλλαγή, από τις πιο σκοτεινές ημέρες της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, όταν η Αθήνα ήταν αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές», γράφουν οι Financial Times.

Στην συνέχεια το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει: «Οι επενδυτές συρρέουν στην Ελλάδα, καθώς η χώρα που ήταν παρίας για τις αγορές αναδύεται από την οικονομική κρίση, με τις τιμές των μετοχών να έχουν εκτοξευθεί και τις αποδόσεις των ομολόγων να κατρακυλούν».


«Το spread μεταξύ του ελληνικού 10ετούς ομολόγου και το αντίστοιχο γερμανικό, μια μεταβλητή για τις ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομική προοπτική της Αθήνας, είναι τώρα στο 2,5%, από το υψηλό του σχεδόν 40% που έφτασε στην πιο έντονη φάση της κρίσης το 2012», επισημαίνουν οι FT.

Θυμίζουμε ότι σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σπάζοντας το φράγμα του 1,9% μετά και την απόφαση για πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων από 1ης Σεπτεμβρίου.

Ανάλογα θετική είναι η εικόνα και στο ελληνικό πενταετές, με την απόδοσή  του να διαμορφώνεται στο 1,092% με πτώση 7% από τα χθεσινά επίπεδα, ενώ στο 1,536% κινείται η απόδοση του νέου 7ετούς.

Σε νέα ιστορικά χαμηλά κινούνται και οι αποδόσεις στα πιο μακροπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 15ετούς να αγγίζει το 2,256%, ενώ στο 2,804% κινείται η απόδοση του 30ετούς ελληνικού ομολόγου.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ