2019-08-28 15:04:50
Φωτογραφία για Λακόπουλος: Μετά τον Σκουρλέτη, χαρακτηρίζει «έκπτωτο Νο 2» στον ΣΥΡΙΖΑ τον Παππά
Ο γνωστός για τις σχέσεις του με το περιβάλλον Τσίπρα αρθρογράφος βάζει στο στόχαστρο

τον πρώην υπουργό - Είχε προηγηθεί ανάλογη στοχοποίηση του Πάνου Σκουρλέτη

Τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά βάζει στο στόχαστρό του ο αρθρογράφος Γιώργος Λακόπουλος, χαρακτηρίζοντάς τον «έκπτωτο νο 2» σε ένα κόμμα που αλλάζει. Ο γνωστός για τις σχέσεις του με το περιβάλλον Τσίπρα δημοσιογράφος αποδομεί «με το γάντι» τον Νίκο Παππά λίγες μέρες αφότου επεφύλαξε ανάλογη μεταχείριση στον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη -προφανώς κατά τον αρθρογράφο «έκπτωτο νο 1».

Η στοχοποίηση του Νίκου Παππά ερμηνεύεται ως εκπορευόμενη από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το κείμενο είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, στη λογική όμως του «κρύο - ζεστό». Ενώ γίνεται αναφορά σε όλες τις υποθέσεις που ο κ. Παππάς βρέθηκε στο επίκεντρο επικριτικά, παράλληλα ο αρθρογράφος σπεύδει να τον επαινέσει π.χ. για «τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό».


Στο δια ταύτα του άρθρου πάντως, που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Γιώργου Λακόπουλου anoixtoparathyro.gr, διαφαίνονται οι διαθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον «έκπτωτο ν.2». Γράφει χαρακτηριστικά:

Μπορεί αυτή η «έκπτωση» να τον αδικεί. Αλλά οι νόμοι της πολιτικής είναι αμείλικτοι. Οι ίδιοι νόμοι ορίζουν πλέον και το σημερινό στάτους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλες συνθήκες ο Παππάς θα ήταν ο κινητήριος μοχλός της μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι απλώς ένα στέλεχος σε υπερκινητικότητα.

Δεν βαρύνεται με κάτι χειροπιαστό, δεν έχει εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη, διατηρεί το προφίλ του ικανού και δραστήριου, είναι «σκιώδης υπουργός». Αλλά δεν είναι όπως παλιά.

Όταν έπρεπε να προστατεύσει τον εαυτό του δεν το έκανε, με την αποφασιστικότητα που θα περίμενε κανείς από κάποιον του οποίου η τύχη έχει συνδεθεί με τον αρχηγό του.

Αναπόφευκτα τώρα που το κόμμα πάει να αλλάξει, αυτός πρέπει να επιβιώσει σε σχετική απόσταση από τον Τσίπρα και με βαριά πλήγματα στην εικόνα του. Και πάντως χωρίς το ρόλο στον οποίο μάλλον δεν υπήρχε καλύτερος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ