2019-08-28 19:27:05
Φωτογραφία για Ολοταχώς προς κλιμάκωση: Η Φ/Γ «ΕΛΛΗ» μια «ανάσα» από τουρκικά πολεμικά πλοία & το Oruc Reis – Εικόνες
Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Φωτογραφίες ντοκουμέντο βγήκαν πριν λίγο από τον πανταχού παρών Aegenahawk. Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο, βλέπουμε το Oruc Reis στα Στενά της Χίου πριν λίγες ώρες.

Το πλοίο συνεχίζει την κατεύθυνσή του προς την Α. Μεσόγειο, υπό την συνοδεία της φρεγάτας F243 TCG Yildirim και της κορβέτας F512 TCG Buyukada.

Από κοντά όμως είναι όπως βλέπουμε στις εικόνες και η φρεγάτα Έλλη.

Η Άγκυρα οδηγεί την κατάσταση στα άκρα, με τις Ελληνικές ΕΔ να είναι σε επιφυλακή.

To 86 μέτρων ύψους και 22 πλάτους «Oruc Reis», μεταφέρει 55 άτομα πλήρωμα και είναι -όπως αναφέρεται σε τουρκικά ΜΜΕ- εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα πρόωσης και ελιγμών. Και βεβαίως με εξοπλισμό ικανό ικανό για γεωλογική δειγματοληψία από τη στήλη ύδατος και το βυθό της θάλασσας.

Η Άγκυρα θεωρεί πως έχει φθάσει η ώρα να υπάρξει μια αναβαθμισμένη κίνηση αμφισβήτησης της θαλάσσιας περιοχής της Ελλάδος με την έναρξη σεισμικών ερευνών. Μια τέτοια ενέργεια θα δοκιμάσει και την αντίδραση της Αθήνας. Εάν όμως δεν θέλουμε να δούμε να χάνουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, η απάντηση εάν προκληθούμε θα πρέπει να είναι σκληρή!


EHA [email protected]_news

| #Turkey's #OruçReis seismic research ship is on its way to the East #Mediterranean

2

6:36 PM - Aug 28, 2019

Twitter Ads info and privacy

See AegeanHawk's other Tweets

[email protected]

Research/Survey Vessel Oruc Reis southbound #Chios Strait towards southeast #Mediterranean Sea escorted by #Turkish Navy frigate F243 TCG Yildirim , corvette F512 TCG Buyukada and #Hellenic Navy frigate F450 HS Elli

18

6:54 PM - Aug 28, 2019
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ