2019-08-29 18:30:43
Φωτογραφία για Πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί η ροή μουσικής;
Σήμερα, οι άνθρωποι μεταδίδουν μουσική σε μια ποικιλία συσκευών όπως smartphones, tablet και φωνητικά ηχεία όπως το Echo Dot του Amazon και οι συσκευές Home της Google. Χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως η Pandora, το Spotify, την Apple Music, τη Amazon Music και πολλά άλλες για να μεταδώσουν την αγαπημένη τους μουσική.  

Αλλά πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί η ροή μουσικής;

Η χρήση δεδομένων εξαρτάται από την ποιότητα ροής.

Η ποσότητα δεδομένων που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες ροής μουσικής εξαρτάται από τις ρυθμίσεις της ποιότητας ροής στην εφαρμογή. Οι ρυθμίσεις ποιότητας μετρώνται σε bitrates , το οποίο είναι ο ρυθμός επεξεργασίας ή μεταφοράς δεδομένων. Όσο υψηλότερο είναι το bitrate, τόσο καλύτερη είναι η μουσική όταν την ακούτε.

Για παράδειγμα, η Apple Music ξεπερνά τα 256 Kbps ( kilobits ανά δευτερόλεπτο ), ενώ το Spotify Premium φτάνει τα 320 Kbps. Οι περισσότερες υπηρεσίες σάς επιτρέπουν να αλλάξετε τη ρύθμιση ποιότητας, ανάλογα με τον τύπο συνδρομής σας και τον τρόπο ακρόασης της μουσικής (π.χ. μέσω Wi-Fi ή κινητού δικτύου).


Όσον αφορά τη χρήση δεδομένων, τα 320 Kbps μεταφράζονται σε περίπου 2,40 MB ανά λεπτό ή 115,2 MB ανά ώρα. Έτσι, η ροή μουσικής για μια ολόκληρη 8ωρη ώρα εργασίας θα μασούσε σχεδόν 1 GB δεδομένων από τη συσκευή σας.

Κάθε υπηρεσία ροής είναι διαφορετική

Όσον αφορά τις μεμονωμένες υπηρεσίες ροής μουσικής, ο καθένας έχει ελαφρώς διαφορετικά ποσοστά ποιότητας. Για μερικούς, αυτό συμβαίνει λόγω των τύπων αρχείων μουσικής που χρησιμοποιούν. για άλλους, βασίζεται στο επίπεδο συνδρομής για κάθε πελάτη.

Πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί η Pandora;

Pandora Free : Με το Wi-Fi η μουσική με στα 128 Kpbs θα χρησιμοποιεί περίπου 60-70 MB την ώρα.

Το Pandora Free : Με τα κινητά δεδομένα να μεταδίδουν μουσική στα 64 Kpbs και θα χρησιμοποιήσουν περίπου 30 MB την ώρα.

Pandora Plus ή Premium : Με τα δεδομένα του Wi-Fi ή τα κινητά χρησιμοποιούν αυτόματα 192 Kbps και θα χρησιμοποιούν περίπου 90 MB την ώρα.

Οποιοσδήποτε πληρωμένος λογαριασμός Pandora έχει μια επιλογή από χαμηλή ποιότητα (32 Kpbs), τυπική (64 Kpbs) και υψηλή (192 Kpbs) ποιότητα streaming ανεξάρτητα από το πώς ακούτε. Η προεπιλεγμένη τιμή είναι υψηλή, εκτός αν αλλάξει διαφορετικά.

Πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί το Spotify;

Το Spotify προσφέρει διαφορετικές επιλογές ποιότητας ροής με βάση το επίπεδο συνδρομής του ακροατή, και όχι τη συσκευή που ακούν. Τόσο οι δωρεάν όσο και οι premium λογαριασμοί έχουν αυτόματα, χαμηλά, κανονικά και υψηλά επίπεδα ροής, ενώ το premium έχει μια "πολύ υψηλή" επιλογή.

Ανεξάρτητα από το αν ακούτε απο ένα υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας, η ροή του Spotify στη μουσική καταναλώνει:

Αυτόματη (δωρεάν και premium) : Το Spotify θα προσαρμόσει την ποιότητα streaming σας με βάση τη δικτυακή σας σύνδεση.

Χαμηλή (δωρεάν & premium) : Μεταδίδει μουσική στα 24 Kbps και χρησιμοποιεί περίπου 90 MB ανά ώρα (ή 0,09 GB ανά ώρα).

Κανονική (δωρεάν & premium) : Ροή μουσικής στα 96 Kbps και θα χρησιμοποιεί περίπου 345 MB ανά ώρα (ή 0,35 GB ανά ώρα).

Υψηλή (δωρεάν & premium) : Μεταδίδει μουσική στα 160 Kbps και θα χρησιμοποιεί περίπου 576 MB ανά ώρα (ή 0,6 GB ανά ώρα).

Πολύ υψηλή (μόνο premium) : Μεταδίδει μουσική στα 320 Kbps και θα χρησιμοποιεί περίπου 1,2 GB ανά ώρα.

Πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί η Amazon Music;

Η Amazon δεν έχει αποκαλύψει επίσημα την ποιότητα streaming της υπηρεσίας μουσικής που διαθέτει για τα μέλη της Prime ή την ξεχωριστή Amazon Music Unlimited . Η γενική ταχύτητα σύνδεσης είναι οι επιλογές ποιότητας του ήχου που κυμαίνονται από 48 Kbps έως 320 Kbps, ανάλογα με την ποιότητα streaming. Οι ακροατές μπορούν να επιλέξουν την επιλογή ποιότητας με βάση τον τρόπο ακρόασης, ο οποίος είναι κατάλληλος για τις ώρες που ακούτε σε κινητά δίκτυα.

Στο χαμηλό τέλος, θα χρησιμοποιούσατε περίπου 175 MB ή 0,175 GB ανά ώρα, ενώ στο υψηλότερο τέλος θα χρησιμοποιούσατε περίπου 1,2 GB ανά ώρα.

Πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί η Apple Music;

Σε αντίθεση με τις άλλες υπηρεσίες ροής μουσικής, η Apple Music ρέει στα 256 Kbps ανεξάρτητα από τον τρόπο που ακούτε, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε περίπου 1 GB ανά ώρα.

Πόση μουσική μπορείτε να κάνετε streaming στο πακέτο των δεδομένων σας;

Με βάση τις προηγούμενες πληροφορίες, δείτε πόσα δεδομένα θα χρησιμοποιούσατε σε μια ποικιλία σχεδίων.

Σε ένα συμβόλαιο 2 GB δεδομένων, θα μπορούσατε να μεταφράσετε σε:

47 ώρες μουσικής χαμηλής ποιότητας

28 ώρες μουσικής κανονικής ποιότητας

17 ώρες μουσικής υψηλής ποιότητας

Σε ένα 5 GB πακέτο δεδομένων, θα μπορούσατε να έχετε:

117 ώρες μουσικής χαμηλής ποιότητας

70 ώρες μουσικής κανονικής ποιότητας

42,5 ώρες μουσικής υψηλής ποιότητας

Σε ένα 10 GB κινητό πακέτο δεδομένων, θα μπορούσατε ...:

234 ώρες μουσικής χαμηλής ποιότητας

140 ώρες μουσικής κανονικής ποιότητας

85 ώρες μουσικής υψηλής ποιότητας
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ