2019-08-30 07:48:42
Φωτογραφία για Τα… τελευταία λόγια μεγάλων ανδρών
Τζακ Ντάνιελς, Σαλβαντόρ Νταλί, Νοστράδαμος, Καρλ Μαρξ, που έφυγαν από τη ζωή, είπαν την τελευταία τους.. κουβέντα.

Τζακ Ντάνιελς

Ο Αμερικανός Τζακ Ντάνιελς, ιδρυτής της γνωστής εταιρείας οινοπνευματώδους ποτού,  γεννήθηκε το 1850 και έφυγε από τη ζωή το 1911.

Ο Ντάνιελς πέθανε από δηλητηρίαση στο αίμα στο Λίντσμπουργκ. Οι φήμες λένε ότι η μόλυνση προκλήθηκε αφού κλώτσησε με θυμό το χρηματοκιβώτιό του, όταν δεν κατάφερε να το ανοίξει. Αρκετοί βιογράφοι δεν συμφωνούν σε αυτό.

Πριν πεθάνει ο Τζακ Ντάνιελς φέρεται να είπε: «Ένα τελευταίο ποτό, παρακαλώ.»

Σαλβαντόρ Νταλί

Ο Ισπανός σουρεαλιστής ζωγράφος, Σαλβαντόρ Νταλί, ευρύτερα γνωστός για τα έργα του “The Persistence of Memory” (1931) και “Swans Reflecting Elephants” (1937), τη δεκαετία του 1980 άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το δεξί του χέρι να τρέμει ανεξέλεγκτα.


Εκείνη την περίοδο, φημολογείται ότι η γυναίκα του του έδινε επικίνδυνα κοκτέιλ από φάρμακα, τα οποία κατέστρεψαν το νευρικό του σύστημα.

Στις 23 Ιανουαρίου 1989 ο Νταλί πέθανε από καρδιακή προσβολή. Τα τελευταία του λόγια, προφανώς συνδεδεμένα με τα έργα του, ήταν: «Που είναι το ρολόι μου;»

Νοστράδαμος

Ο Γάλλος προφήτης Νοστράδαμος έζησε από το 1503 έως το 1566. Εργάστηκε ως φαρμακοποιός, παρόλο που εκδιώχθηκε από το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούσε το 1529.

Έζησε την περίοδο που η πανώλη θέριζε την Ευρώπη. Πέθανε το 1566. Τα τελευταία του λόγια τα είπε στη γραμματέα του, Jean de Chavigny, και ήταν τα εξής: «Δεν θα με βρεις ζωντανό το πρωί».

Το επόμενο πρωί ο Νοστράδαμος βρέθηκε νεκρός δίπλα στο κρεβάτι του.

Καρλ Μαρξ

Ο Γερμανός πολιτικός θεωρητικός, φιλόσοφος και οικονομολόγος, Καρλ Μαρξ, είναι ο συγγραφέας του ευρέως γνωστού του έργου, «Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο», (1848).

Ο Μαρξ πέθανε από επιπλοκές που προκλήθηκαν από τον καταρράκτη που έπασχε το 1881. Τα τελευταία του λόγια ήταν: «Τα τελευταία λόγια είναι για τους ανόητους, οι οποίοι δεν έχουν πει αρκετά.»
enikos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ