2019-08-30 07:50:23
Φωτογραφία για Η Citibank μπλόκαρε την αγορά ινσουλίνης από τη Βενεζουέλα
Η αμερικανική τράπεζα Citibank μπλόκαρε, νωρίτερα τον Αύγουστο, τμήμα των χρημάτων που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή 300 χιλιάδων δόσεων ινσουλίνης στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Βενεζουέλας, που χαρακτήρισε την κίνηση «εγκληματική» και τόνισε ότι θα επηρεάσει περισσότερους από 450 χιλιάδες ασθενείς.

Επιπρόσθετα το ιατρικό εργαστήριο BSN, βασισμένο στην Κολομβία, αρνείται να παραδώσει δύο εκατομμύρια μονάδες φαρμάκων κατά τις ελονοσίας, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει την πληρωμή.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης πως το μπλοκάρισμα των χρημάτων οδήγησε την Ελβετική τράπεζα UBS AG να μπλοκάρει με τη σειρά της τις συναλλαγές της Βενεζουέλας με τον Παναμερικάνικο Οργανισμό Υγείας [Pan American Health Organization – PAHO], που θα χρησιμοποιούνταν για την αγορά εμβολίων.

Η Βενεζουέλα και ο PAHO αναζήτησαν εναλλακτικούς δρόμους για την ολοκλήρωση των συναλλαγών τους μέσω τραπεζών άλλων χωρών, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα ανοσοποίησης της χώρας να καθυστερήσει για 4 μήνες.


Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επίσης αποκάλυψε ότι φαρμακευτικές πολυεθνικές όπως η Pfizer και η Novartis αρνούνται την πώληση φαρμάκων και ιατρικών προμηθειών.

Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ Make the economy scream ο πρώην εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ Αλφρεντ Ντε Ζάγιας είχε αποκαλύψει τις καταστροφικές συνέπειες των αμερικανικών κυρώσεων στις εισαγωγές φαρμάκων πρώτης ανάγκης, οι οποίες όπως αποδείχθηκε ευθύνονται για το θάνατο χιλιάδων ασθενών στη Βενεζουέλα.

Πηγή: Orinoco Tribune
info-war.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ