2019-09-01 20:41:28
Φωτογραφία για Δελτίο Τύπου του Παραρτήματος ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ / Πρόγραμμα Θεολογικής Ημερίδας - Πάτρα 7 Σεπτεμβρίου 2019
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΙΔΑ

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

Η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων (ΠΕΘ), με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιεί Επιμορφωτική Ημερίδα στην Πάτρα, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ., στην Αίθουσα της «Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών», (Κανάρη 58) με θέμα:

Ορθόδοξη Θεολογία και Χριστιανική Παιδεία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Χαιρετισμοί 10:30 -10:45

Α΄ Συνεδρία

Πρόεδροι: Σπύρος Παπαθανασίου –  Παναγιώτης Γκουρβέλος (10:45 – 12:20)

1.     Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Πρόεδρος της ΠΕΘ: Τι είναι και τι δεν είναι Χριστιανική αγωγή.

2.     Ιωάννης Κουρεμπελές, Καθηγητής Δογματικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Αντιπρόεδρος της ΠΕΘ: Η απαξίωση των θεολογικών σπουδών και η σημασία της θεολογικής παιδείας.


Διάλειμμα 12:20 - 12:50

Β΄  Συνεδρία

Πρόεδροι:  Νεκτάριος Μετζάκης – Νικόλαος Ζαχαριάδης (12:50 –  14:20)

1.     Ιωάννα Κομνηνού, διδάκτωρ Θεολογίας ΕΚΠΑ, Θεολόγος Καθηγήτρια - Λέων Βάλτερ - Μπράνγκ, διδάκτωρ  Θεολογίας ΕΚΠΑ, Θεολόγος Καθηγητής, Ταμίας της ΠΕΘ: Το θεατρικό παιγνίδι στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών: Το μυστήριο του γάμου και οι σχέσεις των δύο φύλων (Α΄και Γ΄Λυκείου).

2.     Ευάγγελος Πεπές, Επίκουρος Καθηγητής Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ – Παναγιώτης Τσαγκάρης, Υπ. διδάκτωρ Θεολογίας στο ΑΠΘ, Θεολόγος Καθηγητής, Γενικός Γραμματέας της ΠΕΘ: Παράδειγμα διδακτικού σεναρίου για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Λύκειο: Η αξία της ανθρώπινης ζωής.

14:20-14:30: Παναγιώτης Τσαγκάρης, Γενικός Γραμματέας της ΠΕΘ: Συμπεράσματα - Λήξη Ημερίδας

 Για τους ενδιαφερόμενους θα χορηγηθεί Βεβαίωση Συμμετοχής
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ