2019-09-02 22:38:49
Φωτογραφία για Sun: Ο Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να προκηρύξει εκλογές την Τετάρτη - Πτώση για τη στερλίνα
Εάν το Κοινοβούλιο αρνηθεί Brexit χωρίς συμφωνία, ο Μπόρις Τζόνσον θα προκηρύξει

εκλογές – Οι εκλογές θα γίνουν πριν τις 17 Οκτωβρίου -Πέφτει η στερλίνα

Τις πρόωρες εκλογές βάζει στο τραπέζι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε περίπτωση που η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει νόμο που να εμποδίζει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Όπως αναφέρει η Sun, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Τζόνσον θα προκηρύξει εκλογές την Τετάρτη. Η διεξαγωγή τους αναμένεται πριν τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, αναφέρει το δημοσίευμα, θεωρεί ότι εφόσον ηττηθεί κοινοβουλευτικά από όσους είναι υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη, θα χρειαστεί νωπή εντοπή για να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης Τζόνσον βρίσκονται στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου στις 5 (ώρα Αγγλίας).


Πτώση για τη βρετανική λίρα

Πάντως η φήμη περί εκλογών προκάλεσε αναταραχή στη στερλίνα, που σημειώνει πτώση στις διεθνείς χρηματαγορές, εν μέσω φόβων για το μέλλον της Βρετανίας.

Η στερλίνα υποχώρησε έναντι του ευρώ και του δολαρίου, στα 1,10 ευρώ και στα 1,21 δολάρια και βρίσκεται κοντά σε αρνητικό ρεκόρ.

Την ίδια ώρα, αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω πτώση της στερλίνας, μετά και την αύξηση της αβεβαιότητας, ενώ θεωρούν ότι οι εκλογές μπορεί να κάνουν ακόμη μεγαλύτερο κακό στην οικονομία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ